STOLNI TENIS Odlična Marta Novak na Mastersu HSTS-a

Pula je u subotu i nedjelju bila domaćin tradicionalnoga Mastersa Hrvatskoga stolnoteniskog saveza – 4. Memorijala Deana Šešelja, na kojemu se u pet starosnih kadegorija u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecalo po 16 najboljih igrača i igračica s rang lista HSTS-a. Od članova međimurskih klubova pozivnice su dobili Ivor Colev i Marta Novak iz STK Putjana, Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca i Noa Vesk iz Mihovljana za dvije kategorije, kadeta i juniora.



Odlična je na turniru bila Marta Novak, koja je u kategoriji mlađih kadetkinja posustala tek u finalu gdje je izgubila od prve nositeljice Jelene Vukelić iz Varaždina. Prethodno je sa sve tri pobjede bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini, u četvrtfinalu s 3:0 eliminirala Tamaru Nakić iz GSTK Zagreba, a u polufinalu također s 3:0 Doru Popec iz Vrsara. Ovim rezultatom popela se sa sedmoga na četvrto mjesto rangliste mlađih kadetkinja iza godinu dana starijih Vukelić, Brune Borovec iz varaždinskoga STARR-a i svoje vršnjakinje Sene Smailji iz Srdoća.



Slabiji su na turniru bili naši muški predstavnici, za što razlog mogu tražiti i u nedostatku sreće. Naime, Ivor Colev je u kategoriji najmlađih kadeta natjecanje u skupini završio s jednakim skorom kao drugo i trećeplasirani Mate Kurilić iz paškoga Dalmatinca i Luka Korman iz Stubaka, Stubičke Toplice, ali je bio najslabiji u međusobnim susretima i završio na četvrtom mjestu, dok je skupinom dominirao naš susjed Vito Milak iz MGK Drave Žabnik.

Slično je prošao i Noa Vresk u kategoriji kadeta. U njegovoj kvalifikacijskoj skupini sva četiri igrača završila su s po dvije pobjede i jednim porazom, a on se zbog slabijega rezultata u međusobnim susretima plasirao na treće mjesto iza Leona Šanteka iz STARR-a i Roka Metera iz Mladosti, a ispred Leonarda Petrovića iz GSTK Zagreba pa je otpao za završnicu.

Vresk je igrao i kategoriju juniora u kojoj je izgubio sve tri partije, i to rezultatima 0:3, pa je osvojio četvrto mjesto, a iako pozvan nije nastupio Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije