MARTA I NIKOLA putuju u Maroko predstavljati svoju domovinu

Dok danas 1. svibnja 2018. veliki broj ljudi u Međimurju majguje, stoji u u redovima za omiljeni im i sveti vojnički grah, a manji obrađuje polja, i vinograde i svoja dvorišta, nikako dio javnih površina, a još manji putuje u Beograd u Kuću cvijeća, dvoje dičnih mladih Međimuraca putuje, doslovno leti u ipak daleki Maroko.

>>> NIKOLA VINKO ‘Ponosno ću predstavljati domovinu, općinu i školu’
>>> MARTA NOVAK iz Križovca putuje na svjetsko natjecanje u Maroko

Nikola Vinko iz Gradiščaka i Marta Novak iz Križovca, učenici 2. Gimnazije Varaždin sa svojih još 17 kolega i kolegica će u Gradu Martakecu u državi Maroko, među stotinama sportaša iz cijelog svijeta predstavljati svoju domovinu Republiku Hrvatsku.

Pisali smo o njima dvoje ponaosob, a sada podsjećamao kako se u Maroku od 2. do 9. svibnja 2018. održava Svjetska sportska Gimnazijadana kojoj će se mladi natjecati u 7 sportova.

U sklopu Gimazijade biti će održani Dan kulture i Dan nacija, gdje će sudionici moći pokazati dio baštine svoje domovine. Nikola Vinko će se natjecati u biciklizmu, a Marta Novak u atletici, a mi im želimo sretan put, dobre rezultate i ugodan boravak te povratak u Gradiščak i Križovec k svojim obiteljima, a potom i školskim kolegama i učiteljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije