FOTO Globusovci trenirali s karate reprezentacijom

>> GLOBUSOVCI trenirali s karate reprezentacijom

U sklopu desetodnevnih priprema u Varaždinu, uoči odlaska na Europsko prvenstvu u karateu, seniorska karate reprezentacija Hrvatske odradila je trening s mladim kategorijama Karate kluba Globus. Čakovečki karatisti odradili su trening s devetero boraca koje je predvodio izbornik Esad Garibović.



Branitelji bronce s posljednje smotre najboljih starog kontinenta u srijedu, 2. svibnja 2018. posjetili su čakovečke karatiste u njihovoj matičnoj dvorani, 1. OŠ u Čakovcu. Kako je objasnio predsjednik Karate kluba Globus Mladen Vizinger čast zbog mogućnosti zajedničkog treniranja i kasnijeg posjeta pripala im je zbog odličnih rezultata na posljednjem državnom prvenstvu za mlađe kategorije. Naime, čakovečki karatisti osvojili su šest prvih mjesta i tome pridodali jedno srebro i tri bronce.



‘Trening i posjet naših seniorskih reprezentativaca veliki je podstrek za daljnji marljivi rad naših članova. Oni su njima uzor i prenijeli su im dragocjeno iskustvo koje mogu iskoristiti na brojnim natjecanjima’, rekao je Vizinger. Govoreći o tome kako je posjet bio više od treninga, jer je uključivao i davanje savjeta te brojne razgovore, izbornik i reprezentativci mladim čakovečkim karatistitma objasnili su čemu moraju težiti i kako to na sportskom planu ostvariti.



‘Ovo je velika stvar i za klub, ali i za naše mlade kategorije; učenike, kadete i juniore’, istaknuo je. Zadovoljni su bili i najbolji hrvatski reprezentativci kojima je takav način rada dobar odmak od svakodnevne naporne rutine. Uz Globusovce seniorsku karate reprezentaciju dočekao je i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je pritom izrazio zahvalnost za ovakav vid suradnje, kao i nadu da će jednog dana netko od mladih čakovečkih boraca braniti nacionalne boje na velikim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije