OGLASILI SE KOTORIPČANI Desetkovana košarkaška završnica KSMŽ

U cilju informiranja svojih vjernih navijača, ali i cjelokupne javnosti te sportaša u Međimurju i šire, a da bi izbjegli eventualne insinuacije zbog neigranja završnog turnira 4. lige u organizaciji KSMŽ KK Kotoriba javnosti se obratio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

– Košarkaški klub Kotoriba, koji je na kraju regularnog dijela prvenstva zauzeo drugo mjesto te se time plasirao na završni turnir za prvaka 4. lige na istom nije mogao nastupiti zbog nedostatka igrača u terminu odigravanja.

S gnušanjem odbijamo bilo kakva nagađanja i insinuacije oko bojkotiranja turnira, mi smo na kraju sportaši koji se bore za što je moguće bolji rezultat, jedini i isključivi razlog našeg nedolaska je što su nam trojica igrača u subotu radila (nažalost nismo profesionalci, naši igrači rade, a specifikum ovog dijela Međimurja je rad u smjenama koji uključuje i vikende), dvojica su imala privatne obaveze, dok nam je jedan student ostao u Zagrebu zbog fakultetskih obaveza.

Kako cijelu sezonu igramo s 10 igrača, oduzmemo li šestoricu, nismo bili u mogućnosti ni započeti utakmicu. Znajući za taj problem, a isti je mučio i klubove KK Lepoglava i KK Globetka, mi smo zajednički uputili Savezu zamolbu da se završni turnir odigra vikend prije (20. i 21.04.2018.) kad je svima odgovaralo.

Na našu zamolbu predsjednik KSMŽ Saša Repalust koji je ujedno i trener trećeplasirane ekipe KK Rudar, odgovara da ukoliko to želimo dogovorimo termine, dvoranu i domjenak o svojem trošku ili da vidimo za neki drugi datum.

Mi smo to i organizirali, ali od tada prestaje bilo kakva komunikacija s predsjednikom KSMŽ, odnosno izostaje njegov odgovor ili barem pokušaj dogovora nekog drugog, svima prihvatljivog termina.

Na kraju, unatoč molbi tri od četiri kluba sudionika, završni turnir se igra 27. i 28.04.2018. u Murskom Središću. KK Kotoriba iz gore spomenutog razloga na njemu nije mogla sudjelovati, dok su KK Lepoglava i KK Globetka, isto kao i domaćin KK Rudar, igrali s bitno oslabljenim sastavima.

Nažalost, završni turnir je ponudio samo dvije, nimalo neizvjesne, utakmice, umjesto četiri koje su trebale biti odigrane. Izostali su i atraktivni potezi te neki igrači koji su svojim igrama obilježili sezonu pa se pitamo koja je svrha takvog turnira.

KK Kotoriba ovim putem čestita prvacima KK Globetki na izvrsnoj sezoni i osvojenom naslovu prvaka, no ostaje žaljenje što na kraju finalnu utakmicu nisu odigrala dva najbolja kluba čime bi uspjeh KK Globetke bio puno veći nego je sada.

Nadamo se da će vodstvo KSMŽ-a ubuduće više voditi brigu o tome da najbolji igrači mogu igrati završni turnir što je po nama i bit igranja košarke na ovoj amaterskoj razini – stoji u priopćenju koje potpisuje Upravni odbor KK Kotoriba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije