NIKOLA POKRIVAČ Zdravlje je dobro, igranja više nema i vidim se kao trener

Moraš biti pravi borac da bi pobijedio tešku bolest. A kakav tek borac moraš biti da bi tu bolest triput pobijedio, da i nakon što ti se vraćala imaš snage za novu borbu.

Međimurec Nikola Pokrivač je imao tu snagu, našao ju je i u svojoj supruzi i kćeri i odbio se predati. Hodgkinov limfom se vraćao, ali Nikola je pobjeđivao i opet se vraćao nogometu. Kad je i treći put morao u borbu s tom bolesti, pobijedio ju je nakon donacije koštane srži od majke Ane, no sad se više nema namjeru vraćati nogometu.

– Nema više nogometa, dosta je bilo. Zdravlje je sad dobro, otkako sam 1. rujna izašao iz bolnice sve je dobro, samo moram redovito ići na kontrole – veli Nikola Pokrivač koji će se sad posvetiti trenerskom poslu.

Nije lako plavima u Podravini

– S obzirom na to da mi je igračka karijera naprasno prekinuta, a želim ostati u nogometu, moj je izbor trenerski posao, upisao sam nogometnu akademiju, a uključen sam u projekt “Utakmica života”, tu imam priliku vidjeti na djelu puno sjajnih trenera, učiti od njih.

I kad smo razgovarali Pokrivač je bio u kampu NK Zagreba u Zagrebellu i gledao potencijalne kandidate. – U ovih nekoliko dana testiranja već smo prepolovili broj kandidata, gledamo sad kako igraju i 30 najboljih ostat će raditi u kampu, imat će tako priliku igrati tu utakmicu života.

I onda ćemo izabrati najboljega, taj će potpisati jednogodišnji ugovor s Dinamom – veli Pokrivač koji je i sam nekoć nosio dres Dinama, a karijeru je okončao u Slavenu Belupu. Baš ta dva klupa sučelit će se danas u Koprivnici.

– Uvijek, pa i kad sam ja igrao, a i prije i poslije toga, Dinamu nije bilo lako u Koprivnici, uvjeren sam da neće biti ni danas. Jasno je da su bodovi u ovom trenutku potrebniji Dinamu koji se bori za naslov prvaka, ali i prošlog su vikenda bodovi trebali Hajduku pa nije pobijedio u Koprivnici. Stoga ne bih u današnjoj utakmici baš dao nekakvu prednost Dinamu – veli Nikola koji je igrao i u Rijeci.

Momčad Matjaža Keka sad je preskočila Hajduk, druga je sa šest bodova manje od Dinama i Riječani se mogu nadati kiksu plavih nakon kojeg bi se završnica prvenstva zakuhala iako Dinamo do kraja ima lakši raspored.

Vraćaju se četvorica

– Rijeka je iskoristila posrtanja Dinama i Hajduka i sad je prilično blizu, s jednim porazom plavih imali bi se pravo nadati – veli Pokrivač koji je u karijeri promijenio puno klubova.

– Ipak je srce uz Dinamo, Dinamo je moj klub i nadam se da će biti prvaci, da će vratiti trofeje kad im je već Rijeka prošle sezone sve uzela – zaključio je naš bivši reprezentativac. Istina je da plavima neće biti lako, Nikola Jurčević, otkako je došao, nije uspio složiti sastav sa svim najboljim igračima, a kulminacija je bila protiv Rijeke kad mu je nedostajalo njih 11.

I sad je još mnogo ozlijeđenih, ali bar su kartone odradili Ademi, Doumbia, Rrahmani i Fiolić pa će sigurno u ‘vatru’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije