Vijesti / Sport
Sport
WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2018. Brojni Međimurci trčali u humanitarnoj utrci

WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2018. Brojni Međimurci trčali u humanitarnoj utrci

U nedjelju 6. svibnja 2018. cijeli svijet okupio se u jedinstvenoj globalnoj trkačkoj utrci  Wings for Life World Run 2018. samo s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Utrka se osim u Hrvatskoj u Zadru održavala istovremeno i diljem svijeta na 11 lokacija na 6 kontinenata s globalnim startom u 13:00 sati po našem vremenu. Ukupno je diljem svijeta sudjelovalo više od 100 tisuća trkača, a jedna od najbrojnijih utrka bila je baš u Hrvatskoj. Od 8 500 trkača koji su startali s zadarske obale bilo je i više od 400 trkača iz Međimurja. Osim u privatnim aranžmanima Međimurci su za Zadar putovali i organizirano s dva puna autobusa. Ovime su i Međimurci pokazali humanitarnu notu i solidarnost te nadu da će ozljede leđne moždine jednog dana biti izlječive.  Najiskrenije se zahvaljuju Međimurskoj Županiji na potpori oko organizacije putovanja.

Većina Međimuraca bila je okupljena u tim Međimurje Runners koji je ostvario odlične rezultate. Tim je činilo 42 člana što ih svrstava na 87. mjesto u svijetu po masovnosti. Zajedno su pretrčali nevjerojatnih 555,13 km što ih svrstava na 75. mjesto globalnog poretka. Prosječno je svaki član tima pretrčao 13,22 km.U utrkama ovakvog karaktera nije važan rezultat, ali red je da spomenemo i najuspješnijeg člana. U timu Međimurje Runners najuspiješniji je bio Saša Horvat s pretrčanih 33,17 km. Iako je utrka startala u 13:00 sati po izuzetno jakom suncu i vrućem vremenu što je uvelike otežalo trčanje svi trkači bili su zadovoljni što su sudjelovali u ovoj humanitarnoj utrci gdje na kraju rezultat i nije važan.

Potaknuti sloganom utrke 'Trčimo za one koji ne mogu' Međimurci su se još jednom dokazali kao odlični trkači, ali prije svega kao odlična potpora jedinstvenom humanitarnom globalnom pokretu. Nakon prekrasne utrke ova humanitarna akcija i zaklada Wings for Life ne staje. Već je najavljena utrka i iduće godine te se nadamo da će i Međimurci biti još uspješniji i masovniji na njoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!