VELIKI DERBI Zrinski i Zamet u borbi za peto mjesto

Do kraja Prve hrvatske rukometne lige za žene još su samo dva kola. Čakovečki Zrinski se odlično drži na 5. mjestu s 27 bodova. Pred zrinskicama je posljednji domaći susret koji direktno odlučuje o konačnom plasmanu naših rukometašica.

U subotu u 19:00 sati u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu stiže riječki Zamet koji je 6. na tablici s 25 bodova pa je ovo direktan dvoboj za petu poziciju. Čakovčanke trebaju podršku s tribina u posljednjoj domaćoj utakmici pa im budite bučna podrška ove subote.

U Rijeci je u ogledu ovih klubova u 12. kolu početkom prosinca Zrinski slavio protiv Zameta 32:28. U posljednjem 26. kolu još slijedi gostovanje kod Umaga.

Dodajmo još da je u tijeku završnica Prvenstva Hrvatske za djevojke 2004. i mlađe.U nastavku prenosimo tekstove o našim rukometašicama s portala Hrvatskog rukometnog saveza.

PRVI DAN ŽRK Zrinski – RK Liburnija Opatija 12:13 (9:4)

Natjecanje u skupini B su otvorile rukometašice čakovečkog Zrinskog i Opatije. Bolje u tom srazu su bile igračice Zrinskog koje su već na početku preuzele inicijativu. Povele su s 4:1 i time stavile Opatiju u poziciju da mora loviti rezultat. Približile su se na 4:2 pogotkom Dorotee Babić, ali nezaustavljiva Ana Balent sa svoja tri uzastopna pogotka osigurava svojoj ekipi visoko vodstvo na poluvremenu. Sedam minuta prije kraja Opatija serijom od četiri pogotka stiže na 10:9.

Trenerica Zrinskog Darinka Pavleković pozvala je minutu odmora nakon koje Karla Mihalković konačno zabija pogodak. No, u 28. minuti iz sedmerca Babić pogađa za prvo izjednačenje u utakmici (11:11). Samo dvije minute kasnije Babić zabija za prvo vodstvo Liburnije. Zrinskom je ostalo 29 sekundi da izjednači, ali to nisu uspjele i pobjeda velikim preokretom pripada Opatiji. Babić je vodila Opatiju do pobjede s osam pogodaka, a kod Zrinskog je Balent zabila pet.

ŽRK Split 2010 – ŽRK Zrinski 19:12 (9:8)

Početno vodstvo pripalo je Zrinskom, ali nakon što se razigrala Sara Marendić Splićanke su prešle u vodstvo (6:4). Međutim, Anja Balent je sa svoja tri uzastopna pogotka vratila Zrinski u vodstvo. Sara Marendić je odgovorila istom mjerom i omogućila vodstvo svojoj ekipi na poluvremenu. U nastavku su rukometašice Splita igrale sve bolje i bolje te polako gradile svoju prednost.

Prvo su napravile seriju od četiri, a zatim i od tri pogotka pa su pet minuta prije kraja vodile s visokih 16:10. Zrinskice to vodstvo do kraja nisu uspjele ugroziti pa je pobjeda pripala Splitu. Najefikasnija u redovima Splita bila je Sara Marendić sa osam pogodaka, a jedan manje je za Zrinski zabila Anja Balent.

DRUGI DAN ŽRK Dugo Selo ’55 – Zrinski 20:17 (12:8)

Katja Vuković otvara utakmicu pogotkom za Dugo Selo, a Karla Mihalković uzvraća za izjednačenje. Kroz cijelo prvo poluvrijeme Dugo Selo uspijeva održavati i povećavati prednost, a Martina Brnjaković i Katja Vuković sjajno su raspoložene i do kraja poluvremena zatresle su mrežu suparnica svaka po četiri puta. Na odmor ekipa Dugog Sela odlazi s četiri gola prednosti.

Drugo poluvrijeme pogotkom za Zrinski otvara Jana Vnuk, ali već u sljedećem napadu igračice Dugog Sela vraćaju na +4 (13:9). U nastavku susreta Dugo Selo bez većih problema zadržava (i povećava) prednost iz prvog poluvremena te upisuje pobjedu 20:17. Najraspoloženija kod pobjednica bila je Brnjaković sa osam pogodaka, a iz redova Zrinskog Anja Balent sa sedam golova.

ŽRK Zrinski – ŽRK Radnik 20:11 (9:6)

Prve su se na +2 odvojile rukometašice čakovečkog Zrinskog, no brzo su uzvratile Križevčanke i poravnale na 5:5. Međutim, razigrala se Zrinskica Anja Balent i dovela svoju ekipu do rezultata 9:5. Balent je nastavila u istom ritmu i u nastavku pa je prednost Zrinskog samo rasla. Radnik im nije mogao parirati pa su Čakovčanke zabijale puno lakih golova iz kontre.

Na kraju su s visokom prednošću došle do svoje prve pobjede na turniru. Većinu njihovih pogodaka zabile su Balent (8) i Radek (7). Najraspoloženija je u redovima Radnika bila Maja Filković sa sedam pogodaka. Još je ostao susret sa Siskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije