STOLNI TENIS Marta Novak sedma na TOP-u 12 u Vrsaru

Mlađa kadetkinja Putjana Marta Novak, u subotu i nedjelju je igrala na turniru TOP-12 za svoju kategoriju u Vrsaru i osvojila sedmo mjesto. Plasman je, nakon odličnoga drugog mjesta na Mastersu u Puli, možda malo razočaranje. Prvenstveno za nju, jer je na ovom turniru izgubila od nekih igračica, koje je pred tjedan dana na pulskom turniru glatko pobijedila, dvije partije izgubila s po 3:2, a još dvije s tijesnim gubitkom setova. No, nema mjesta panici. Ovakvih će uspona i padova u njenoj karijeri sigurno biti još…

Treba znati, i to uzeti kao opravdanje, da je nedavno promijenila trenera. Umjesto Kaje Popović i kratkoga vakuuma preuzeo ju je Goran Balić pa je potreban izvjestan period za privikavanje na nove metode rada, vođenje na turnirima… a to se sve odražava i na rezultate. Osim toga, očito je da joj ovakav turnir, na kojemu u subotnjem popodnevu i nedjeljnom prijepodnevu treba odigrati jedanaest partija, ne odgovara. Ako ne drugo i zbog njene krhke konstitucije, koja ne može bez posljedica podnijeti takav tempo.

U Vrsaru je snage imala tek za subotnji dio u kojemu je od šest partija pobijedila četiri i to Valentinu Piršlin iz Koprivnice, Luciju Krnić i Anu Zniku iz Samobora te domaću igračicu Anu Lukez, dok u nedjelju nije dobila niti jednu. Plasman na sedmo mjesto spustio ju je i na rang listi pa je s četvrtoga pala na šesto mjesto, ali se s jednim do dva dobra rezultata ponovo može vratiti na staru poziciju.

Poredak: 1. Bruna Borovec (STARR Varaždin) 11/0, 2. Sena Smailji (Srdoći Rijeka) 9/2, 3. Zrinka Rebić (GSTK Zagreb) 8/3, 4. Jelena Vukelić (Varaždin) 8/3, 5. Dora Popec (Vrsar) 8/3, 6. Tamara Nakić (GSTK Zagreb) 5/6, 7. Marta Novak (Putjane) 4/7, 8. Valentina Piršlin (Koprivnica) 4/7, 9. Lucija Krnić (Samobor) 3/8, 10. Stella Šaš (Koprivnica) 3/8, 11. Ana Lukez (Vrsar) 2/9, 12. Ana Znika (Samobor) 1/10.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije