MALA SUBOTICA Načelnik Škvorc primio mlade karatiste i šahiste

Načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc u općinskim je prostorijama primio karatiste i šahiste. Iako ima mnogo udruga u općini, načelnik je ponosan što KK Mala Subotica postiže vrhunske rezultate i to zahvaljujući mladim sportašima.

Karatiste su dopratili roditelji i trener Tomislav Magdalenić. Trener je upoznao načelnika općine s vrhunskim rezultatima karatista koje postižu na natjecanjima kako u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama. Spominjali su se Filip Novak – koji je najstariji i najtrofejniji karatista, zatim Lovro Farkaš – osvojeno treće mjesto u Beogradu, Aida Trstenjak – 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske i Ema Marčec – 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske.

– Spojili su se KK “Globus” iz Nedelišća i KK Mala Subotica pa tako imaju zajedničke treninge. Mladi imaju veliku volju koju još podupire i roditeljski entuzijazam, vrijeme i novac. A kada to ne stignu roditelji, tada uskaču djedovi i bake. Mnogo toga financiraju sami i oprema nije baš jeftina a i dosta se putuje – rekao je Magdalenić.

O karateu pričali su sami mladi ali i roditelji. Načelnik ih je pažljivo slušao. Mame su se složile da nije baš ugodno gledati kada se djeca tuku ali imaju volju, želju i njihovu punu podršku. Roditelji su ponosni kada osvajaju medalje ili pehare.- A zašto da im branimo kada to vole – rekla je Natali Trstenjak. Načelnik im je zahvalio na svemu što su učinili za našu općinu, ali i čestitao na vrhunskim rezultatima.

Veliki interes za šah

Nakon karatista načelnik je primio i šahiste koje vodi Dragutin Srnec. I šahisti ŠK “Dinamo” Palovec imaju svoje istaknuto mjesto u općini. Načelnik im je čestitao na uspjesima, a Srnec je rekao kako ima velikog interesa za šah. Na prijemu je bio i zamjenik Mladen Lacković.

Srnec je objašnjavao pravila šaha i kako to izgleda na njihovim treninzima. Između ostaloga je rekao kako među šahistima ima svestranih sportaša koji su i nogometaši, ili članovi Puhačkog orkestra općine Mala Subotica, a isto tako i članovi mnogih udruga na području općine.

Osvrnuo se i na to kako šah mlade potiče na razmišljanje, zaključivanje i mnogo pozitivnih vibracija. Spomenuo je i Zlatka Horvata (Zebo) koji je najbolji šahista u općini u prvoj kategoriji. Načelnik ih je ponudio sa slatkim i sa sokovima, a šahisti su mu uručili mali poklon.

Načelnika Škvorca je zanimalo kako se postaje šahista i kako dođe do susreta sa šahom? Čuli su se razni komentari, a najviše da obično dođu od tate, djeda ili igrom slučajnosti. Pitali smo jedanaestogodišnjaka kako si ti započeo sa šahom? Brzo je odgovorio sasvim slučajno.

Načelnik je i njima čestitao na postignutim rezultatima i naglasio kako je to bogatstvo općine što imaju mlade koji se bave raznim sportskim aktivnostima. I šahisti i karatisti su možda pomalo samozatajni i zato postižu tako dobre rezultate.

Poželimo i jednima i drugima još mnogo uspjeha na natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije