STELA I PAULA Posavec osvojile rukometni Kup

Rukometašice Lokomotive nove su osvajačice Kupa Hrvatske. Već u prvom poluvremenu su stigle do visoke prednosti nad braniteljicama naslova, koprivničkom Podravkom Vegetom, i osigurale si peti naslov u Kupu. Lokosice su tako podigle pehar nakon četiri godine kada su također u Umagu slavile protiv Zameta.

Odmah je Lokomotiva krenula s agresivnom i pokretljivom obranom koja očito nije odgovarala Podravci. Raspoloženost je pokazala i Tea Pijević na golu, a baš nakon njene treće obrane Stela Posavec je u 12. minuti dovela Lokomotivu na +2 (3:1). Podravku je u tim trenucima u igri držala Alena Ihnjeva koja je bila jedina raspoložena. Ubrzo su Lokosice još povećale svoju prednost nakon još jedne obrane Pijević (6:3). Kokice su upale u dodatne probleme nakon što se Ihnjeva ozlijedila u 14. minuti pa ju je morala zamijeniti mlada Ivona Mrđen.

U tim je trenucima Lokomotiva imala igrača više, ali Antonia Jukić sjajno je obranila sedmerac i još jedan napad te time spasila svoje suigračice od većeg rezultatskog minusa. Nenad Šoštarić promijenio je svojoj ekipi obrambenu formaciju pa su od 18. minute igrale 5-1. Ta obrana brzo je urodila plodom jer su Lokosice napravile seriju od četiri pogotka i u 28. minuti stigle do visokih 16:7. Izuzetno je raspoložena bila Larissa Kalaus koja je svojim pogocima vukla Lokomotivu, a samo u prvom dijelu postigla ih je sedam. U samoj završnici poluvremena Ivana Dežić je dvama pogocima iz sedmeraca uspjela smanjiti na 16:9, ali Larissa Kalaus završava poluvrijeme sa svojim sedmim pogotkom te su Lokosice u svlačionicu odnijele velikih osam golova prednosti.

Uspješno su čuvale svoju prednost rukometašice Lokomotive i u nastavku utakmice, ali njihova igra nije više bila u tako visokom ritmu kao na početku. Podravka je uglavnom postizala pogotke iz sedmeraca koje je uspješno relizirala Dora Krsnik. Međutim, kada su su se Kokice približile na sedam pogodaka Šoštarić je pozvao time-out. Nije više bilo toliko ideje u napadu Lokomotive, a i obrana je počela popuštati. Šanse u koje su Lokosice došle nikako nisu mogle realizirati pa su šest minuta bile bez pogotka. Podravka je to iskoristila i smanjila zaostatak na šest pogodaka. Post je konačno u 45. minuti prekinula Kristina Plahinek, a s još jednim njenim pogotkom Lokosice su se vratila na +8 u 49. minuti.

Deset minuta prije kraja Snježana Petika dala je priliku i mladim igračicama Lei Franušić i Teni Petiki jer je predosjetila da prednost Lokomotive više ne može sustići. Dvije minuta prije kraja susreta Kristina Prkačin realizirala je sedmerac i donijela Lokomotivi dvoznamenkastu prednost. Zagrebačke rukometašice mirno su privele utakmicu kraju, a s posljednjim sučevim zviždukom veliko slavlje na terenu umaške dvorane Marija i Lina je moglo početi. Apsolutno najraspoloženija Lokosica bila je Larissa Kalaus s 11 pogodaka. Vratarka Tea Pijević skupila je 13 obrana. Najbolja je u redovima Podravke bila Dežić koja se u strijelce upisala pet puta, donosi portal hrs.hr. U redovima Lokosica po tri gola su postigle Stela Posavec i Paula Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije