VRATILA SE MARTA U Maroku ostvarila osobni rekord na 400 metara

Najbolja sportašica Grada Mursko Središće, članica Atletskog kluba ‘Sloboda’ Varaždin i učenica 2. gimnazije u Varaždinu, Marta Novak iz Križovca,vratila se iz Maroka gdje je sa svojim školskim kolegicama bila dio ekipe koja je Reubliku Hrvatsku, predstavljala na Svjetskoj gimnazijadi, igrama svjetskih srednjoškolaca.

U ovo nedjeljno prijepodne, kratko smo porazgovarali s Martom koja se još uvijek privikava na život u Međimurju.

– Sve što se događalo u Maroku, bilo je jako lijepo i ja osobno sam dostojno, kao što ste napisali prije odlaska na igre, predstavljala svoju domovini, mjesto i grad. U konkurenciji utrke na 400 metara zauzela sam 13. mjesto, što možda ne zvuči jako dobro, ali istrčala sam osobni rekord što mi daje za vjerovati kako sam na dobrom putu i kako želim ostati u atletici i sportu.

Moj rezultat iznosi 59,37 sekundi i strašna mi je motivacija za daljnji rad, samo nek me zdravlje posluži i neka Grad Mursko Središće uspije izgraditi atletsku stazu. Ako ne za mene onda za one koji dolaze, jer potencijala imamo.

A, i gradonačelnik Dražen Srpak, kojemu sam jako zahvalna za podršku, je najavio izgradnju novog nogometnog igrališa i u sklopu njega atletsku stazu. Dakle, sve je u Maroku bilo dobro, rezultat nije za podcijeniti, ali hrana nije bila dobra.

Želim vjerovati kako će biti bolja na slijedećoj Gimnazijadi 2020. u Kini, na koju želim ići, premda će mnogo zavisiti i o godištima koja će smijeti biti zastupljena, ispričala nam je Marta, koja je bila i dio ekipe koja se natjecala u štafeti na 200, 400, 600 i 800 metara.

Rekla je kako je međimurski kolega iz Gradiščaka Nikola Novak imao tehničkih problema u biciklizmu. Pred Martom su sada školske obveze te nastupi na državnim prvenstvima gdje očekuje dobre rezultate. Njezina je zamolba zahvaliti svima koji su joj pomogli što je u Maroku mogla putovati i tamo adekvatno iskoristila put i napravila zadaću.

Sponzori su: AK Sloboda Varaždin, tvrtke Quadro i Neores, Grad Mursko Središće, gradonačelnik Dražen Srpakkao i treneri Marija Hižman i Marinko Šipoš. Marta i autor ovog članka majci Đurđici čestitali smo današnji Majčin dan i pozdravili tatu Davora koji danas radi. I kolegicu Rahelu Leščak s kojom se poslikala u Maroku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije