U SUBOTU uz Dravu bacali diskove i promovirali ženski sport

U subotu 12. svibnja na privremenom terenu u dravskoj park šumi uz Gradsku sportsku dvoranu u Varaždinu održan je prvi međunarodni disc golf turnir Riverside Open + WGE.

Na turniru je sudjelovalo 30 igrača i igračica iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Ženske igračice sudjelovale su i u globalnom turniru pod nazivom Women’s Global Event koji se simultano igrao u više od 20 zemalja diljem cijelog svijeta, a u kojem je sudjelovalo preko 2000 natjecateljica.

Najbolji rezultat u globalnom poretku ostvarila je juniorka Ana Gorički (14) iz Zagreba koja je u svojoj divizija završila na 5. Mjestu.

Što se tiče samog Riverside Open turnira, od muških igrača na postolje su se popeli Marko Marčec iz Varaždina koji je bio treći, Mario Mesarić iz Čakovca koji je bio drugi i Tomislav Gorički iz Zagreba koji je odnio pobjedu.

U rekreativnoj diviziji kod žena na drugom mjestu izjednačene su bila Snežana Nedelkovska iz Čakovca i Natalija Jarec iz Zagreba, a pobijedila je Slovenka Andreja Bernjak.

U početničkoj diviziji druga je bila Petra Balekić iz Zagreba, a za jedan udarac pobijedila je Varaždinka Maja Patafta.

U Intermediate diviziji drugo mjesto su podijelile Varaždinka Maja Šimenc i Veronika Toth iz Mađarske, a pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički iz Zagreba.

U naprednoj diviziji pobijedila je Varaždinka Danica Pajtak, a u diviziji iznad 50 godina Varaždinka Branka Habjanič.

Natjecatelje i natjecateljice u ime Grada Varaždina, koji je podržao turnir, došla je pozdraviti zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica koja je pobjednicima i pobjednicama uručila nagrade.

Turnir su podržali i varaždinska tvrtka Lagoda koja je klubu ustupila koševe, a varaždinska dizajnerica Maja Patafta osmislila je vizualni identitet.

U Disc golf klubu Varaždin ističu kako su prezadovoljni time kako je prošao turnir.

Imamo odličan “feedback” od sudionika i sudionica. Vjerujemo kako će turnir postati tradicionalan i kako će s godinama samo rasti.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za disc golf da nam se srijedom od 16 sati pridruže na javnim treninzima na zasad privremenom terenu uz gradsku sportsku dvoranu i trim stazu – poručili su iz Disc golf kluba Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije