FOTO Olimpijski festival dječjih vrtića: Mališani u službi sporta

>> 17. Olimpijski festival dječjih vrtića (Utorak, 15.5.2018.)

U mjesecu svibnju diljem Hrvatske se pod pokroviteljstvom HOO-a održava sportska manifestacija imena 17. Olimpijski festival dječjih vrtića. On je održan danas, 15. svibnja, na stadionu SRC Mladost.

Učešće na ovom izuzetnom događaju uzelo je blizu šest stotina mališana iz 14 međimurskih dječjih vrtića u pratnji više od stotinjak njihovih odgajateljica i voditelja, a na tribinama se je našlo i nekoliko stotina njihovih navijača, u najvećem broju roditelja.

Sve je započelo svečanim defileom učesnika atletskom stazom stadiona, nošenjem olimpijske baklje, njenim paljenjem pored olimpijske zastave koju su na SRC donijeli prošlogodišnji pobjednici iz Dječjeg vrtića Potočnica iz Male Subotice koju su podigli na stijeg.

Nakon intoniranja državne himne svečanost dječjih igara otvorio međimurski župan Matija Posavec kazavši kako su pobjednici svi oni koji su danas, po ne baš obećavajućem vremenu, stali u službu sporta.

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, izrazio je zadovoljstvo brojem djece koji sudjeluju na Olimpijskom festivalu te im poželio mnogo uspjeha i sreće u svakoj ‘tekmi’ u kojoj će sudjelovati tijekom dana, a iz kojih će se zasigurno kroz koju godinu izaći vrhunski međimurski ambasadori sporta.

Bili su to mališani iz dječjih vrtića: Cipelica Čakovec, Dječja mašta Čakovec, Fijolica Prelog, Ftiček Donji Kraljevec, Kockice Štrigova, Maslačak Mursko Središće, Potočnica Mala Subotica, Smješko Sveti martin na Muri, Srečko Vratišinec, Sunčeko Selnica, Tikvica Strahoninec, Vrapčić Šenkovec, Zvjezdica Nedelišće i Zvončić Nedelišće.

Smijeh, veselje i razigrani međimurski mališani u moru navijanja i bodrenja njih su organizirali Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca.

Počasni odbor festivala su žili župan Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dok su Organizacijski odbor činili Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Mario Vukoja, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Koordinator svečanosti je bio Bojan Ružić uz potporu Tomice Jakopeca, Gorana Kolarića te Zbora atletskih sudaca Međimurja i Međimurskog nogometnog saveza.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića podržao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uz pune tribine navijača ponosnih roditelja, baka i djedova, braće i prijatelja.

Nakon dva sata intenzivnih natjecanja: 50 m djevojčice po grupama, skok u dalj djevojčice, bacanje loptice dječaci, nogomet dječaci i djevojčice, 50 metara dječaci po grupama, skok u dalj dječaci, bacanje loptice djevojčice i najposlije su odgajateljice trčale na 100 metara.

U zbiru bodova najviše su ih osvojili mališani iz DV Ftiček iz Donjeg Kraljevca s 349 bodova, Cipelica iz Čakovca osvojila je drugo mjesto s 339 bodova, dok je treće mjesto pripalo mališanima iz DV Fijolica Prelog koji su osvojili 318 bodova.

Po disciplinama su po troje najboljih nagrađeni medaljama, a ekipno su najbolji dobili pehare i medalje koje im je uručio Mato Kljajić.

Festival je okončan spuštanjem olimpijske zastave koja će godinu dana biti u vlasništvo Dječjeg vrtića Ftičeki iz Donjeg Kraljevca. Cjelokupno uzorno vođenje priredbe bilo je tradicionalno u rukama Suzane Mustak iz Podbresta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije