Vijesti / Sponzorirani članci
Sponzorirani članci
Lumini centar Varaždin - središte dječje svjetske animacije

Lumini centar Varaždin - središte dječje svjetske animacije

Trgovački centar Lumini u mjesecu travnju nastavlja sa zanimljivim događanjima i brojnim iznenađenjima. Tako će svi posjetitelji, koji u subotu 7. travnja i srijedu 11. travnja posjete centar Lumini, besplatno sudjelovati u brojnim sadržajima u sklopu 3. VAFI međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin.


S obzirom da je partner ovogodišnjeg festivala Japan, raznoliki sadržaji, radionice i animirani filmovi oduševit će najmlađe posjetitelje i ljubitelje japanske kulture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


U subotu od 10.00 do 14.00 sati organiziran je bogat program koji će posebno razveseliti namlađe posjetitelje budući da je planirana projekcija nagrađenih filmova s 2. VAFI festivala te likovne aktivnosti sa simbolima mačaka i pasa u sklopu humanitarne akcije za udrugu SPAS – „Spasi me“.


Tako će u sklopu igraonice Mini Lumini, najveće mlade nade s najinspirativnijim crtežom biti nagrađeni prigodnom nagradom. Također će svi ljubitelji face paintinga i šminkanja imati priliku doživjeti vlastitu preobrazbu na temu Japana dok će svi zaljubljenici u glazbu moći uživati u nastupima poznatog pjevača Bojana Jambrošića i mlade varaždinske pjevačke nade Irme Dragičević.


Neće izostati niti radionica japanskog pisma „Napiši svoje ime na japanskom“ za sve odvažne posjetitelje koji su oduvijek priželjkivali naučiti osnove japanskog pisma.


Svi ljubitelji vrhunskih animiranih filmova će 11. ožujka od 19.00 do 21.15 sati, u sklopu Cinestara u Lumini centru, imati priliku pogledati dugometražni animirani film „Avanture male Chihiro“ koji je ujedno dobitnik nagrade Oscar 2002. godine.


Kao jedan od rijetkih festivala u svijetu specijaliziran za animirane filmove koje su radila djeca i mladi, VAFI nagrađuje najbolje mlade umjetnike iz područja animiranog filma. Zbog specifičnosti već 1. VAFI dobio je prvu nagradu kreativnosti i inovativnosti u kulturi i umjetnosti koju dodjeljuje Udruga MRAK u ime hrvatske gospodarske komore. Novost ovogodišnjeg festivala je, uz projekcije na otvorenom, i nagrada za animirani film koji potiče nenasilje, a nazvana je Plavi VAFI koji će dodjeljivati UNICEF uz Ured pravobraniteljice za djecu. Ujedno će i ove godine u sklopu festivala biti organizirana humanitarna akcija za pomoć Udruzi SPAS Varaždin.


Kao posebna pogodnost svim posjetiteljima Lumini centra i dalje je osiguran besplatan parking, a isto tako i besplatan prijevoz Lumini autobusom do samoga centra.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!