Senko: Prednosti grijanja na drvenu biomasu (drva i peleti)

GRIJANJE NA DRVENU BIOMASU (drva i peleti)

Od samog otkrića vatre, loženje na drva, najstariji je i najčešći način dobivanja toplinske energije. Danas je ta činjenica dodatno potkrijepljena sve većim cijenama osnovnih fosilnih goriva zahvaljujući sveprisutnoj svjetskoj ekonomskoj krizi i saznanjima o mogućim iscrpljenjima izvora ovih energenata.

Drvena biomasa, od čega drvo kao najraširenije, jedini je 100% obnovljiv i ekonomski najisplativiji izvor toplinske energije. Također, danas izuzetno aktualni razlozi protiv korištenja fosilnih goriva su i štetne nuspojave koje nastaju prilikom izgaranja ogromnih količina fosilnih goriva, te predstavljaju ozbiljnu prijetnju održanju prirodne ravnoteže na Zemlji.

Dobro osmišljeno obnavljanje šumskih površina je održivi izvor toplinske energije koja svojim oslobađanjem prilikom izgaranja ne povećava emisiju CO2 u atmosferi obzirom da je ista količina CO2 potrebna za ponovni rast jednake količine drvene biomase.

Jednostavna obnovljivost omogućuje jeftinu cijenu drvene biomase, a prema navedenom njezino korištenje dodatno potiču vrhunske ekološke karakteristike. Ciklus suvremenog uzgoja drvene biomase namijenjene energetskom korištenju iznosi od 3 do 15 godina ovisno o vrsti drveta, čime je postignuto pozitivno okruženje za visokoekonomsko eksploatiranje drvene biomase bez opasnosti za buduće energetske potrebe i štetnog djelovanja na prirodu.

Drvo je briljantno!

• Drvo raste.
• Drvo je obnovljivi izvor energije.
• Drvo se može koristiti i ponovno koristiti.
• Drvo ne stvara otpad nego CO2-neutralnu energiju nakon izgaranja.
• Drvo je kao sirovina najbolji prijatelj okoliša.
• Drvo je ekonomično za korištenje – većina ljudi voli proizvode od drva.
• Drvo je materijal budućnosti.

Drvo je čudesno!


Koristite drvenu biomasu i čuvajte klimu, okoliš, šume, gospodarstvo, raspoloženje, zdravlje i savršenu toplinu doma!

Koristite SENKO proizvode za grijanje na kruta goriva!

Senko peći na pelete koriste se za grijanje stambenih prostora i centralno grijanje, a istovremeno služe i kao ukrasni element u svakom ambijentu.

Topli zrak pomoću tangencijalnog ventilatora izlazi iz peći u prostoriju kroz specijalne rešetke na prednjoj strani peći. Drugim ventilatorom dovodi se primarni zrak u ložište, a dimni plinovi se istodobno odvode iz ložišta u dimnjak. Doziranje peleta u ložište je automatski i programirano s elektronskim sklopom pomoću pužnog dozatora.

Vanjske stranice peći izrađene su od nehrđajućeg čelika ili obojene u nekoliko boja po izboru.

Pošto su peći razvijene i proizvedene u HR kao potpuno HR proizvod, prednost nam je siguran i kvalitetan servis u garantnom roku i izvan njega. Uvoznici vrlo često zanemaruju taj bitan detalj.

SENKO peći na pelete odlikuju se vrlo visokom učinkovitošću (91 – 96 %) kao i vrlo niskim stupnjem zagađenja okoliša.

Konstruirane su i proizvedene pomoću najmodernijih softvera i tehnologija u skladu sa svim mjerama sigurnosti koje propisuje norma EN 14785. Pazeći na svaku komponentu peći osigurana je zaštita, i korisnika i instalatera, od eventualnih nezgoda.

Također, zadovoljeni su zahtjevi sljedećih standarda:

15a B-VG (Austrija)
I.BlmSchV Stufe 2 (Njemačka)
VKF AEAI (Švicarska)
DIN plus (Njemačka)

Prema spomenutim pokazateljima spadamo među najbolje u ovom dijelu Europe.

PREDNOSTI SENKO peći na pelete

Važno je naglasiti da SENKO peći na pelete za centralno grijanje imaju najviše opreme na tržištu.

Senko d.o.o. Štefanec, Vladimira Nazora 22

Tel.: +385 (0)40 337 344, Fax: +385 (0)40 337 906

E-mail: info@senko.hr, web: www.senko.hr

Radno vrijeme izložbenog salona: Radnim danom od 8 do 17 h, Subotom od 8 do 12 h

Najnovije