Obrt Patafta i sinovi nabavio najveću autodizalicu u ovom dijelu Hrvatske

>> Obrt Patafta i sinovi nabavio najveću autodizalicu u ovom dijelu Hrvatske
>> Obrt Patafta i sinovi nabavio najveću autodizalicu u ovom dijelu Hrvatske

Obrt Patafta i Sinovi je osnovan 1965. godine od strane Franje Patafte te kao takav uspješno posluje sve do danas. Sjediše i pogonon se nalaze u Kuršancu te se prostire na površini od 3.000 kvadratnih metara površine. Danas uspješnu poslovnu tradiciju nastavlja obitelj Patafta predvođena vlasnikom Franjom Pataftom mlađim.

Grove 5-130 za najzahtjevnije radove na visinama

U bogat vozni i strojni park obrta ovih je dana stigao i stroj koji je po svojim dimenzijama jedinstven u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a i šire. Radi se o autodizalici sa 130 tona nosivosti i s kranom koji doseže visinu od čak 60 metara, proizvođača Grove.

– Ovim ulaganjem od oko 3,000.000 kuna, od čega smo dio uložili vlastitih, a dio kreditnih sredstava, nastavljamo naš investicijski ciklus. Nekoliko dizalica posjedujemo otprije, no, današnja moderna gradnja zahtijeva povećavanje kapaciteta, pa sada možemo obavljati radove i na visinama od stotinu metara. Već u prvim danima od nabavke i tehničkog pregleda dizalica je u pogonu, što dokazuje opravdanost investicije, – rekao nam je Franjo Patafta mlađi.

Obrt Patafta i sinovi u svom pogonu ima: autodizalicu za podizanje tereta do 70 tona, autoplatforu s košarom do 30 metara visine, kamiones prikolicama i labudicom, strojeve za razgrtanje snijega te brojnu teško samohodnu mehanizaciju i alate za obavljanje svoje djelatnosti.

Nude i uslugu pjeskarenja (antikorozije) za prikolice, tankove nafte, rezervoare, mostove, stare podrume, zahrđalo željezo, zatim uslugu razbijanja betona “pik hamrom” i kompresorom, uslugu lakiranja i termolakiranja, bojenja brodova dvokomponentnom bojom s visokotlačnim pumpama, soboslikarskih i ličilačkih radova, uslugu prijevoza rasutih tereta u tuzemstvu i inozemstvu, rušenja i orezivanja drveća i razgrtanja snijega te brojne druge koje zahtijevaju korištenje građevinskih strojeva. Rade i u vlastitim radionicama i na terenu.

– ‘Osim što radimo za niz manjih i velikih međimurskih tvrtki, imamo i sve više inozemnih partnera. Tek za primjer – ekipa naših radnika trenutno obnavlja podrum jedne velike kurije u Beču, a sve je više poslova i u Njemačkoj te drugim zemljama zapadne Europe. Za čitatelje će možda biti zanimljiv i podatak da za naručitelja iz Biograda na Moru radimo konstrukciju popularnog vlaka smrti. Trenutno zapošljavamo 14 djelatnika, no, siguran sam da će u budućnosti biti i prostora za nova zapošljavanja jer kontinuirano ulažemo u opremu te pratimo najnovije trendove u djelatnostima kojima se bavimo’, istaknuo je za kraj Franjo Patafta mlađi.

Budite ih slobodni kontaktirati na adresi PATAFTA I SINOVI, Poljska 6, Strahoninec
Tel/fax 040 333 300, mobiteli: 091 333 3001, 091 253 2060, 091 333 3009, www.pjeskarenje-patafta.hr

Najnovije