MARODI tjestenina. I dovoljno.

Marodi d.o.o. vodeći je hrvatski proizvođač premium suhe tjestenine.

Zbog čega Marodi kontinuirano raste iz godine u godinu već 25 godina, po čemu potrošači prepoznaju Marodi tjesteninu i zbog čega poklanjaju Marodi brandu svoje povjerenje?

Beskompromisno visoka kvaliteta Marodi tjestenine glavna je razlikovna značajka, a utemeljena je na dva ključna elementa: visokoj kvaliteti sastojaka i kvaliteti proizvodnje.

Kvaliteta sastojaka ogleda se u korištenju isključivo vrhunske durum (tvrde) krupice koja sadržava 30-50% više proteina nego obična (mekana) krupica. U proizvodnji tjestenine s jajima Marodi koristi isključivo svježa jaja, i to– 20% jaja što odgovara količini od 5 svježih jaja na kilogram durum krupice.

O visokoj kvaliteti proizvodnje Marodi brine kroz stalna unaprjeđenja proizvodnih procesa i provjere koje se provode u skladu s najvišim svjetskim standardima. Od 2006. Marodi radi u skladu s načelima HACCP sustava, a od 2013. posjeduje i IFS (International Food Standard) certifikat, respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke kvalitete i sigurnosti Marodi proizvodnih sustava te samih proizvoda, u skladu s TÜV NORD CERT postupcima.

Najvažnija faza u proizvodnji tjestenine je njezino sušenje.

Da bi tjestenina bila visoke kvalitete, sušenje mora biti polagano. Specifičnost Marodi proizvodnje je to što se tjestenina suši duže, na nižim temperaturama, čime se čuvaju njezina nutritivna i organoleptička svojstva. To je bitno različito od industrijski uobičajenog sušenja tjestenine na visokim i vrlo visokim temperaturama što nepovoljno utječe na nutritivna svojstva tjestenine. Marodi također u proizvodnji ne koristi nikakve aditive, boje i konzervanse.

Zbog svega toga, proizvodni proces nalik je modernoj manufakturi u kojoj je kvaliteta isključivo i uvijek na prvome mjestu.

Potrošači koji traže premium tjesteninu prepoznali su u Marodi tjestenini kvalitativnu razliku koja proizlazi iz svega prethodno navedenoga. Upravo zbog toga koristimo krilaticu – “Marodi tjestenina. I dovoljno.”

Stalno unaprjeđenje proizvoda, proizvodnog asortimana i proizvodnje, a što rezultira kontinuiranim rastom poslovanja, formula je održivog razvoja Marodi d.o.o.

U skladu s time, u 8. mjesecu 2015. godine Marodi prijavljuje projekt “Proizvodna tehnologija za Marodi premium tjesteninu” na javni poziv “Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP”. Nakon dobivanja pozitivne odluke o financiranju, u travnju 2016. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. s Ministarstvom poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Cilj projekta je daljnje poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti poduzeća Marodi za rastuće zahtjeve tržišta za Marodi tjesteninom.

Provedba projekta započela je u ožujku ove godine, a ukupno trajanje projekta je 14 mjeseci odnosno do svibnja 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.600.625 kn, od čega je 2.383.500 kn sufinancirano od Europske unije.

Najveći dio ovog ulaganja odnosi se na novu proizvodnu liniju koja će omogućiti značajno povećanje proizvodnih kapaciteta te time omogućiti daljnji rast poslovanja na hrvatskom te daleko snažniji ulazak na strana tržišta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Marodi d.o.o.

Najnovije