Vijesti / PROMO
PROMO
ALOHA UPISI U DIDASKU dođite na radionice za djecu i roditelje!

ALOHA UPISI U DIDASKU dođite na radionice za djecu i roditelje!

Kao roditelji često si postavljamo pitanje kako možemo kod svog djeteta pospješiti njegov mentalni razvoj, tj. razviti ključne životne vještine kao što su: 

• pažnja i koncentracija
• dugoročno pamćenje
• analiziranje i rješavanja problema
• vizualizacija i kreativnost?

Odgovore na pitanja možete saznati u ALOHA centrima u Didasku u Čakovcu i Prelogu!

DOĐITE NA RADIONICE ZA DJECU I RODITELJE:

• u Čakovcu, u petak 17.2. u 19.00 h (Dr. I. Novaka 38)
• u Prelogu, u subotu, 18.2. u 09.00 h (Trg b. J. Jelačića 6)
• u Ludbregu, u utorak, 21.2. u 17.00 h (Osnovna škola)

Prisutnima na prezentaciji poklanjamo literaturu za 1. stupanj u vrijednosti od 154kn!

Molimo prijavite svoj dolazak na: 040 391 072, 099 259 1701, info@didasko.com.hr.
Želite saznati treba li ovakav program vašem djetetu? Ispunite upitnik! OVDJE

Početak programa ALOHA Mental Arithmetic: početkom užujka 2017. 

Za informacije o programu i rasporedu u pojedinim centrima posjetite stranicu www.alohacroatia.com, www.didasko.com.hr.


Što je ALOHA Mental Arithmetic?

Ovaj je program osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

Aritmetika je osnova matematike, najstarija, elementarna grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima. Upravo zbog toga važna je i za sve ostale prirodne i društvene znanosti, kao i u svakodnevnom životu. Učenje aritmetike pomoću abakusa alat je pomoću kojega djeca uz matematičke razvijaju i druge vještine, bitne za učenje i školovanje, ali i za čitav život.

Zato je naš slogan STVARAMO NOVE GENERACIJE USPJEŠNIH!

Naši polaznici ostvaruju nadprosječne školske i akademske uspjehe

Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic povećavaju svoje sposobnosti kao što su pažnja i koncentracija, fotografsko pamćenje, prostorna orijentacija, kontrola neverbalnih dijelova komunikacije, intuicija, itd.

Zahvaljujući razvoju ovih sposobnosti, ostvaruju bolje rezultate u svim školskim predmetima.

Rezultati programa vidljivi su već nakon 6 mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic. Djeca se) nauče bolje koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće; poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema.

Najbolji način za rješavanje straha od matematike

Aritmetika je osnova matematike, najstarija i najelementarnija grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima.
Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic rješavaju aritmetičke zadatke svaki dan, mentalno (u glavi) ili uz pomoć abakusa. Zahvaljujući tome, matematika im često postane jedan od najdražih predmeta!

Djeca kroz program nauče rješavati osnovne računske zadatke (zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje i množenje), ali i kompleksne operacije (računanje s potencijama, razlomke, decimalne brojeve, korijene itd.) bez ikakve potrebe za uporabom kalkulatora, računanja, olovke ili papira.

Na kraju ALOHA Mental Arithmetic programa, dijete može riješiti računsku operaciju kao što je (25 + 368 + 670-847) x 48 : 16 + 7396 = bez ikakvog dodatnog pomagala osim vlastitog mozga.

Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic razvijaju brzinu i preciznost računanja.

Djeca isto tako ostvaruju koristi od razvoja ključnih sposobnosti koje će ih pratiti kroz cijeli život i igrati važnu ulogu u svladavanju školskih i akademskih izazova.

Glavne sposobnosti koje ovaj program razvija su:

• Pažnja i koncentracija
• Kreativnost
• Imaginacija (mašta) i vizualizacija
• Prostorna orijentacija
• Sposobnost slušanja
• Analitičke vještine
• Fotografsko pamćenje
• Sposobnost opažanja

Od 4 do 13 godina… zašto?

Mnoge znanstvene studije potvrdile su da mozak nije statičan i da intelektualni domet osobe nije u potpunosti određen pri rođenju djeteta. Znanstvenici su potvrdili da iskustva koja proživljavamo tijekom prvih godina života imaju direktan utjecaj na sposobnost učenja koju ćemo imati u budućnosti.

Djetinjstvo i adolescencija razdoblja su najveće „plastičnosti“ mozga, tj. periodi u kojima se odvija najveći dio mentalnog razvoja i definiraju individualne sposobnosti. Razlog je tome činjenica da se upravo tijekom tog razdoblja stvara velik broj neuronskih veza (sinapsa), koje su važne za razvoj inteligencije. Sve neuronske veze koje se ne stimuliraju tijekom tog razdoblja zauvijek će odumrijeti.

Važno je dakle stimulirati mozak u ovoj ključnoj dobi, kako bi se osigurao razvoj sposobnosti koje će biti ključne u odrasloj dobi.

Više o pedagoškim osnovama ALOHA programa pročitajte ovdje!

Zainteresirani? Javite nam se na info@didasko.com.hr ili na 099 259 1701!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.