OBRT PATAFTA I SINOVI proveo projekt ulaganja sufinanciran iz programa E-impuls

Obrt Patafta i sinovi iz Strahoninca 18. studenog 2017. završio je s provedbom projekta Ulaganjem u novi radni stroj do jačanja konkurentnosti obrta Patafta i sinovi.

U okviru projekta nabavljen je suvremeni radni stroj – viličar koji će obrt koristiti za potporu u poslovima pjeskarenja, sačmarenja i bojanja čeličnih konstrukcija za partnerska poduzeća.

Projekt ulaganja je uspješno prijavljen za sufinanciranje na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga E-impuls, a provedba projekta obuhvaća razdoblje od 18. rujna 2017. do 18. studenog 2017.

Ukupna vrijednost projekta je 201.750,00 kn, od čega je Europski fond za regionalni razvoj projekt sufinancirao sa 104.500,00 kn.

Obrt Patafta i Sinovi osnovan je 1965. godine od strane Franje Patafte te kao takav uspješno posluje sve do danas. Danas se obrt Patafta i sinovi bavi s nekoliko djelatnosti od kojih su najznačajnije bojanje, pjeskarenje te visinski radovi na visinama do 100 metara pomoću auto dizalica nosivosti do 130 tona. Pogon za pjeskarenje, sačmarenje i lakiranje u Kuršancu prostire se na površini od 3.000 kvadratnih metara površine.

Ostvarenjem ciljeva projekta poduzeće će povećati učinkovitost poslovanja što će doprinijeti jačanju konkurentnosti, a u konačnici se očitovati kroz povećanje prihoda, smanjenje troškova, rast dobiti i otvaranje novih radnih mjesta obrta Patafta i sinovi.

Priprema projektne prijave i provedba projekta sukladno pravilima poziva E-impuls provedena je u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost obrta PATAFTA I SINOVI

Najnovije