‘TERETANA’ za dječji mozak Aloha + Mindfulness = IQ + EQ

Saznajte treba li vašem djetetu ALOHA program koji ujedno zovemo i “teretana za mozak”?

Dođite na besplatne prezentacijske radionice

Roditelji, želite da vaše dijete
• poboljša pažnju i koncentraciju
• ima bolje pamćenje
• poveća sposobnosti rješavanja problema
• u budućnosti ostvari bolje akademske rezultate
• ima viši IQ + EQ i bude kreativno?

Kako i u kojoj mjeri zapravo možemo pospješiti razvoj ovih ključnih životnih vještina?

Odgovore na pitanja možete saznati u ALOHA centrima Didaska u Čakovcu, Prelogu, Ludbregu, te u Koprivnici gdje se odvija program ALOHA Mental Arithmetic – trening za mozak.

Upisi su u tijeku, a program počinje u ožujku 2018. (od početničkog do 6. stupnja)

Prijavite svoj dolazak na jednu od besplatnih RADIONICA za roditelje i djecu
• Čakovec, petak 16.2. u 19.00h (Športska 6a, MTC bočni ulaz)
• Prelog, subota, 17.2. u 11.00h (Trg b. J. Jelačića 6)
• Koprivnica, ponedjeljak, 19.2. u 18.30h (Dom mladih)
• Ludbreg, srijeda, 21.2. u 18.00h (Osnovna škola)

Prijave na: 040 391 072, 099 259 1701, info@didasko.com.hr

Prisutnima na prezentaciji poklanjamo literaturu za 1. stupanj u vrijednosti od 154kn!

Za informacije o programu i rasporedu u pojedinim centrima posjetite stranicu www.alohacroatia.com, www.didasko.com.hr.

Želite saznati treba li ALOHA program vašem djetetu? Ispunite upitnik!

Evo što kažu zadovoljni roditelji!

Suprug i ja smo prezadovoljni ALOHA programom. Već nakon prvog sata smo vidjeli da je ALOHA pun pogodak za našeg Jakova. On s veseljem ide u Didasko, s veseljem rješava zadatke i voli svoju učiteljicu. Što se tiče znanja on je “procvjetao”, vrlo je zainteresiran za brojeve, puno nas ispituje i razmišlja o rješenjima. Za učiteljicu Vlastu imam samo riječi pohvale. Mislim da smo ga upisali u pravo vrijeme i namjera nam je i sljedeće godine nastaviti s programom.

Mirjana M.
__________________________________________________________________________________

ALOHA + Mindfulness = IQ + EQ

Mindfulnes je supermoć!

Ove školske godine u ALOHA programu novost i inovacija u edukaciji: Mindfulness

Dr.Branka Novosel, vlasnica franšize za Hrvatsku, osmislila je mindfulness kurikulum koji se od ove školske godine provodi u okviru ALOHA programa. Cilj mu je povećati emocionalnu inteligenciju polaznika.


Što je uopće mindfulness?

Mindfulness je znanstveno potvrđena metoda mentalnog treninga, odnosno vježbanja svjesne pažnje. Kao što su zdrav način života, hrana i kretanje važni za zdravlje našeg tijela, učenje je važno za razvijanje i povećavanje inteligencije koju obično zovemo IQ, tako je mindfulness briga za naš um, emocije i osjećaje – emocionalna inteligencija ili EQ, vrsta mentalnog treninga.

Zašto djeci treba mindfulness?


U današnje vrijeme preopterećenosti djece školskim obvezama, prevelike izloženosti digitalnoj tehnologiji i stresu, dječji um često je u stanju rastresenosti ili tzv. mindlessness.

Više o mindfulnessu saznajte iz prve ruke – što djeca uključena u mindfulness program kažu o tome: OVDJE pročitajte!

Što je ALOHA Mental Arithmetic?

ALOHA nije samo havajski pozdrav, kod nas, ta riječ je kratica za “abacus learning of higher arithmetic.” ALOHA djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Glavni alat nam je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zovemo ju abakus ili abacus. Abakus je najstariji kompjutor i služi za izvođenje mnogih računskih operacija. Tip abakusa koji se koristi u programu je japanski ili soroban abakus. No, u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak.

Česta pitanja OVDJE pročitajte

Ovaj je program osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način. ALOHA Mental Arithmetic povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.


Aritmetika je osnova matematike, najstarija, elementarna grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima. Upravo zbog toga važna je i za sve ostale prirodne i društvene znanosti, kao i u svakodnevnom životu. Učenje aritmetike pomoću abakusa alat je pomoću kojega djeca uz matematičke razvijaju i druge vještine, bitne za učenje i školovanje, ali i za čitav život.

Zato je naš slogan STVARAMO NOVE GENERACIJE USPJEŠNIH!

Naši polaznici ostvaruju nadprosječne školske i akademske uspjehe


Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic povećavaju svoje sposobnosti kao što su pažnja i koncentracija, fotografsko pamćenje, prostorna orijentacija, kontrola neverbalnih dijelova komunikacije, intuicija, itd.

Zahvaljujući razvoju ovih sposobnosti, ostvaruju bolje rezultate u svim školskim predmetima.

Rezultati programa vidljivi su već nakon 6 mjeseci rada u programu ALOHA Mental Arithmetic. Djeca se nauče bolje koncentrirati i stoga brže uče i obavljaju svoje domaće zadaće; poboljšavaju sposobnost računanja i razvijaju sposobnost efikasnog rješavanja problema.

Najbolji način za rješavanje straha od matematike

Aritmetika je osnova matematike, najstarija i najelementarnija grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima.
Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic rješavaju aritmetičke zadatke svaki dan, mentalno (u glavi) ili uz pomoć abakusa. Zahvaljujući tome, matematika im često postane jedan od najdražih predmeta!

Djeca kroz program nauče rješavati osnovne računske zadatke (zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje i množenje), ali i kompleksne operacije (računanje s potencijama, razlomke, decimalne brojeve, korijene itd.) bez ikakve potrebe za uporabom kalkulatora, računanja, olovke ili papira.

Na kraju ALOHA Mental Arithmetic programa, dijete može riješiti računsku operaciju kao što je (25 + 368 + 670-847) x 48 : 16 + 7396 = bez ikakvog dodatnog pomagala osim vlastitog mozga.

Prednosti za cijeli život

Polaznici programa ALOHA Mental Arithmetic razvijaju brzinu i preciznost računanja.

Djeca isto tako ostvaruju koristi od razvoja ključnih sposobnosti koje će ih pratiti kroz cijeli život i igrati važnu ulogu u svladavanju školskih i akademskih izazova.

Glavne sposobnosti koje ovaj program razvija su:

• Pažnja i koncentracija
• Kreativnost
• Imaginacija (mašta) i vizualizacija
• Prostorna orijentacija
• Sposobnost slušanja
• Analitičke vještine
• Fotografsko pamćenje
• Sposobnost opažanja

Od 4 do 13 godina… zašto?

Mnoge znanstvene studije potvrdile su da mozak nije statičan i da intelektualni domet osobe nije u potpunosti određen pri rođenju djeteta. Znanstvenici su potvrdili da iskustva koja proživljavamo tijekom prvih godina života imaju direktan utjecaj na sposobnost učenja koju ćemo imati u budućnosti.

Djetinjstvo i adolescencija razdoblja su najveće “plastičnosti” mozga, tj. periodi u kojima se odvija najveći dio mentalnog razvoja i definiraju individualne sposobnosti. Razlog je tome činjenica da se upravo tijekom tog razdoblja stvara velik broj neuronskih veza (sinapsa), koje su važne za razvoj inteligencije. Sve neuronske veze koje se ne stimuliraju tijekom tog razdoblja zauvijek će odumrijeti.

Važno je dakle stimulirati mozak u ovoj ključnoj dobi, kako bi se osigurao razvoj sposobnosti koje će biti ključne u odrasloj dobi.

Više o pedagoškim osnovama ALOHA programa pročitajte ovdje!

Više o ALOHA International pročitajte ovdje:


Zainteresirani? Javite nam se na info@didasko.com.hr ili na 099 259 1701!

Najnovije