Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Završetak prvog dijela projekta 'Medeni mjesec' u III. OŠ Čakovec
III. OŠ Čakovec

UGLAZBLJENA I HIMNA PROJEKTA

FOTO Završetak prvog dijela projekta 'Medeni mjesec' u III. OŠ Čakovec

Voditeljica projekta Katarina Pahek Čajić uručila je nagradu za najbolji logo projekta Lani Mihić, učenici 6.a razreda iz III. OŠ Čakovec

Krajem prvog polugodišta, završio je i prvi dio projekta 'Medeni mjesec' koji zajedničkim snagama provode dječji vijećnici Grada Čakovca, članovi Dječjih foruma sa svojim voditeljicama te dječji vrtići Cipelica i Cvrčak sa svojim tetama istražujući život pčela te važnost meda i drugih pčelarskih proizvoda za prehranu i zdravlje ljudi. Završna svečanost održana je u holu III. OŠ Čakovec.

Završetak prvog dijela projekta 'Medeni mjesec' u III. OŠ Čakovec Fotogalerija

Na početku programa, dječja gradonačelnica Dorja Vincek predstavila je gostima i sudionicima projekta 'Medeni mjesec' aktivnosti koje su se u sklopu projekta tijekom cijelog polugodišta provodile u vrtićima i školama.

Dječji vijećnici izabrali su na sjednici DGV logo projekta. Voditeljica projekta Katarina Pahek Čajić uručila je nagradu za najbolji logo projekta Lani Mihić, učenici 6.a razreda iz III. OŠ Čakovec. Na svečanosti su nastupile i male pčelice plesačice iz III. OŠ Čakovec. Voditeljica plesne skupine Petra Kovač za ovu je prigodu osmislila posebnu plesnu koreografiju 'Med je zdravlje za sve mališane'.

Na temelju pristiglih pjesničkih radova učenika oblikovan je tekst, a profesorica Zrinka Novak iz Umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić' uglazbila je himnu projekta koja je na svečanosti izvedena prvi put.

Učenike i goste uveseljavala je maskota Pčelica koju je za potrebe projekta ustupio pčelar Mladen Punek iz Preloga, a svim sudionicima podijeljeni su poklončići koje je donirala najstarija hrvatska pčelarska tvrtka PIP iz Pisarovine i Zagrebačka banka. Završetak svečanosti obilježilo je slatko medeno druženje uz radionicu pečenja medenjaka.

Budući da je drugo polugodište upravo započelo, projekt kreće dalje s novim zanimljivim aktivnostima, radionicama i druženjima.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5955

Reci što misliš!