TEMA - STRES U ŠKOLI

PET NEZABORAVNIH DANA III. OŠ Čakovec na Erasmus mobilnosti u Španjolskoj!

Učenici i učitelji III. OŠ Čakovec krenuli su u ovu školsku godinu s posebnom dozom radoznalosti i uzbuđenja

Školi je odobren Erasmus+KA229 projekt Stay healthy and connected to the offline world, sa školama partnerima iz Švedske, Španjolske, Turske i Poljske.

Učenici su jedva dočekali kraj studenog kada se osmero osmaša te ravnateljica Nataša Hajdinjak i koordinatorica projekta Dijana Oreški Vidović otisnulo na prvu peterodnevnu mobilnost u Vilanovu del Cami, Katalonija, Španjolska. Tema prvoga sastanka jest vezana uz stres u školi.

Učenici su istražili uzroke stresa u svojim školama te pokušali pronaći prijedloge rješenja s vršnjacima iz ostalih zemalja. Svoju kreativnost su izrazili uz pomoć plakata. Sudjelovali su u brojnim radionicama gdje su dobili ideje kako ispuniti svoje slobodno vrijeme i umanjiti stres koji je neminovan u današnjem načinu života. Tako su svirali, pjevali, pekli tradicionalne katalonske kekse, prakticirali akrosport, opustili se uz lego radionicu te terensku nastavu u prirodi.

Posjetili su lokalnu tvornicu papira, pokušali izraditi reciklirani papir metodom iz 18.st. Istražili su i arheološko nalazište pračovjeka u obližnjem mjestu Capellades te u radionici pokušali uloviti životinju na način pračovjeka. Jedan dan proveli su u obližnjoj Barceloni, centru Katalonije, istražujući njezine znamenitosti.

U petak ujutro teška su se srca rastali s domaćinima i ostalim partnerima. Djeca su sa suzama u očima napustila obitelji koje su ih ugostile u nadi da će se opet vidjeti. Sigurno je da će svoja prijateljstva nastaviti na društvenim mrežama. Zaključili smo da su ovakvi projekti primjer škole za život, da šire vidike te imaju neizmjeran utjecaj na izgradnju osobnosti mlade osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije