Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
II. OŠ ČAKOVEC Europske oznake kvalitete: Šest učiteljica nagrađeno za rad na eTwinning projektima!
II. OŠ Čakovec

PRIZNANJA ZA ŠKOLU

II. OŠ ČAKOVEC Europske oznake kvalitete: Šest učiteljica nagrađeno za rad na eTwinning projektima!

Nagrađene su učiteljice Branka Lamza, Monika Vrtarić Vuk, Ida Veselovac, Nives Horvat, Dunja Mikulaj i Iva Naranđa

Osmu godinu za redom II. Osnovna škola Čakovec nagrađena je priznanjima za rad svojih učenika i učiteljica na eTwinning projektima. Učiteljice Branka Lamza, Monika Vrtarić Vuk, Ida Veselovac, Nives Horvat i Dunja Mikulaj nagrađene su Europskim oznakama kvalitete za rad na projektu Innovate Together 2. Projekt se provodio paralelno s nedavno završenim Erasmus+ KA2 projektom Innovate Together.

Projektne aktivnosti svake od dviju školskih godina, koliko je projekt trajao, ujedno su predstavljene putem eTwinninga, zajednice u kojoj iskustva i primjere dobre prakse razmjenjuje više od 700.000 učitelja i gotovo 200.000 škola širom Europe. Rezultati projekta Innovate Together obuhvaćaju elektroničke knjige - zbirke aktivnosti jezične i matematičke pismenosti, aktivnosti obilježavanja važnih datuma, zbirku aktivnosti vezanih uz sedam zemalja te metodički vodič za učitelje, na kojima su radile škole iz Hrvatske, Rumunjske, Portugala, Italije, Poljske, Cipra i Ujedinjenog Kraljevstva.

Učiteljica Iva Naranđa nagrađena je Europskom oznakom kvalitete za projekt Transformation To Green IT. Sudjelovanje učenika u ovom projektu doprinijelo je realizaciji odgojno-obrazovnih ishoda predmeta Informatika i očekivanja međupredmetnih tema Održivi razvoj, Građanski odgoj i obrazovanje, Osobni i socijalni razvoj, Učiti kako učiti i Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije. Rezultati ovog projekta su brojni učenički radovi među kojima ističemo digitalni časopis Green IT, online igre koje su napravili međunarodni timovi učenika i priču Green IT for planet Earth koju je također napisao međunarodni tim učenika.

Učenici su pripremili listu procjene kako bi odredili u kojoj mjeri se u našim školama primjenjuje zeleni IT i predložili poboljšanja. Provedena je online anketa među učiteljima kojom smo željeli saznati koliko učitelji znaju o ovoj temi. Rezultati ankete, kao i evaluacije, dostupni su na stranici projekta i na TwinSpaceu. Kratak pregled projektnih aktivnosti dostupan je u završnoj prezentaciji We Want Green IT koju su napravile učiteljice iz sedam škola. U projektu Transformation To Green IT sudjelovalo je trinaest škola iz sedam država, a Europsku oznaku kvalitete dobilo je osam partnera iz pet država (Španjolske, Grčke, Litve, Turske i Hrvatske).

eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima i potvrđuju da je projekt zadovoljio određene nacionalne i europske standarde. Europska oznaka kvalitete je druga oznaka uspjeha, a dodjeljuje se samo jednom godišnje i njena dodjela objavljuje se na eTwinning portalu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!