LIKOVNI NATJEČAJ

ASOCIJACIJE NA DALIJA Odličan uspjeh učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Đurđevcu

Učenici 4. a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica postigli su izniman rezultat s jednim nagrađenim i dva pohvaljena rada

U Muzeju Grada Đurđevca održava se još od travnja 2019. inozemni izložbeni projekt “Recepti za besmrtnost” Salvadora Dalija. To je bio povod da Muzej Grada Đurđevca u suradnji s ŽSV Likovne kulture Koprivničko-križevačke županije raspiše likovni natječaj pod nazivom “Asocijacije na Dalija”.

Cilj natječaja i izložbe je povezati analitičko promatranje i stvaralaštvo djece i mladih. Analizirajući stvaralaštvo umjetnika Salvadora Dalija učenici istražuju, promišljaju i  dolaze do novih spoznaja i ideja za vlastito stvaranje. 

Na natječaj je pristiglo 176 likovnih radova iz pet županija. Povjerenstvo (Edita Janković Hapavel, dipl. povj. umj., Mirko Lekić, dipl. učitelj likovne kulture, AnaMarija Smoljanec, mag.educ.art.) izdvojilo je po tri nagrađena rada od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda te po tri pohvaljena rada u istim kategorijama.

Učenici 4. a razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica postigli su izniman rezultat na ovom natječaju s jednim nagrađenim i dva pohvaljena rada u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda. Drugom nagradom nagrađen je rad čiji je autor Mia Medvedec, dok su pohvaljeni radovi Neve Novak i Marte Novak. Osim toga, još su tri rada izložena na likovnoj izložbi. To su radovi Helene Marčec, Leone Drvenkar i Julije Juras. Mentorica učenicima je učiteljica Ljiljana Rinkovec, mag. prim. educ.

Nagrađene i pohvaljene učenice nazočile su sa svojom mentoricom 21. listopada otvorenju izložbe i podjeli priznanja. Boravak u Đurđevcu bila je prilika da se posjete deve koje su u “hrvatsku Saharu” uvezene prije nekoliko godina i danas su Dina, Đurđica, Tomica i Romeo zanimljiva turistička atrakcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije