POSLALA PORUKU NA FACEBOOKU

SOCIJALNA PEDAGOGINJA PETRA SUPINA ‘Gledam učitelje iz dana u dan kako obavljaju težak, ali nadasve plemenit posao’

Petra Supina kao stručna suradnica u OŠ Jože Horvata Kotoriba javnosti želi približiti lik i djelo učitelja

Petra Supina iz OŠ Jože Horvata Kotoriba radi kao socijalni pedagog i psihoterapeut. O njoj smo svojedobno pisali. Na svom je Facebook profilu istaknula osobni pogled na ulogu učitelja u svome okruženju, a što vrijedi za njihove nebrojne kolege.

– Kao stručni suradnik u školi imam tu privilegiju da radim sa svim ključnim ljudima koji čine jednu školu. Moj posao u najvećoj mjeri odnosi se na učenike, dio na roditelje, ali isto tako kad se nađe vremena i na učitelje. Gledam te ljude iz dana u dan kako obavljaju iznimno zahtjevan, težak, ali nadasve plemenit i važan posao – poučavaju-ističe Petra i nastavlja:

– Moji učitelji ne poučavaju samo školsko gradivo, poučavaju i tome kako biti pošten, dobar, odvažan, ambiciozan, ali prije svega osviješten i društveno koristan pojedinac. To rade kada su učenici u školi. Gledam ih i kada učenici odu iz škole. Ti isti ljudi ostaju tamo, pišu pripreme, upisuju podatke, pripremaju materijale klincima za idući dan, uređuju panoe i čine prostor škole privlačan djeci. 

U mojoj školi ima učitelja koji djeci donose odjeću, tenisice, umivaju ih i sređuju prije nastave kako bi se klinci osjećali sto bolje, iako ih imamo mnogo koji dolaze iz poprilično loših materijalnih uvjeta, ali ono sto im nikada ne manjka u školi to je osjećaj prihvaćenosti i ljubavi. A sve im to pružaju učitelji. Preko zimskih i ljetnih praznika gledam te iste učitelje kako redovito dolaze u školu i kad ne moraju, zašto? Zato što oni svoj posao ne rade, oni svoj posao žive, svi do jednoga. Ne može se to mjeriti ni u kojoj valuti. Volim svoju školu zato što imam privilegiju raditi uz divne ljude, učitelje – završava Petra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije