Dječje književno stvaralaštvo

ODJECI 2019 Tara Kos napisala najbolju pjesmu Međimurske županije na državnom literarnom natječaju

Natječaj Odjeci je literarni natječaj, a zamišljen je kao festival dječjega književnog stvaralaštva.

Tara Kos, već sad bivša učenica OŠ Gornji Mihaljevec sudjelovala je u literarnom natječaju Odjeci 2019. godine i osvojila nagradu za najbolju pjesmu.

Natječaj Odjeci je literarni natječaj, a zamišljen je kao festival dječjega književnog stvaralaštva. Organiziran je od strane nakladničke kuće Ljevak koja na kraju natječaja izdaje i zbornik najboljih radova pod istim nazivom Odjeci.

Idejna je začetnica Odjeka autorica i sada aktualnih čitanki, profesorica hrvatskog jezika Olga Jambrec, dugogodišnja učiteljica Hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, a potom viša stručna savjetnica i nadzornica za hrvatski jezik u Agenciji za odgoj i obrazovanje, sada u mirovini.

U natječaj se mogu uključiti svi učenici (pod stručnim vođenjem svojih nastavnika) od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tema literarnih radova nije zadana. Zbornik radova Odjeci i ove godine okuplja najbolja ostvarenja iz Republike Hrvatske koja su napisali učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

Pun je neponovljivih i izvornih radova iz svih županija, a među njima je i rad bivše učenice OŠ Gornji Mihaljevec Tare Kos Međimurski bregi. Učenica je nagrađena vrijednom knjigom i priznanjem, a mentorica je Lidija Novak Levatić, prof. hrvatskog jezika.

Poticaj za stvaranje na kajkavskog jeziku uvijek je dobrodošao te je i to jedan od načina realizacije ishoda nastave hrvatskoga jezika. Literarno izražavanje, upornost i marljiv rad tijekom školske godine nagrađen je svako toliko i valja ga samo poticati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije