TJEDAN SVEMIRA

DRUŠTVO NAŠA DJECA KOTORIBA Radionica Luna u Svemiru održana u Orehovici

Društvo naša djeca Kotoriba obilježilo Tjedan svemira izradom stolne svjetiljke u obliku Sunca s planetima.

Svjetski tjedan svemira svake se godine obilježava od 4. do 10. listopada. U periodu od 2014. do 2018. Hrvatska se nalazi u prvih 10 država u svijetu po broju organiziranih događanja povodom Svjetskog tjedna svemira.  Događanja su organizirana u obliku predavanja, radionica, promatranja noćnog neba i slično, za sve uzraste: od dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i fakulteta, do javnih događanja za građanstvo.

Društvo naša djeca Kotoriba na čelu s predsjednicom udruge Jelenom Ujlaki organiziralo je predavanje i radionicu za tridesetak mališana različitog uzrasta.  U igraonicu Luna Orehovica, gdje se održavala radionica, mališani su stigli autobusom u pratnji članica Udruge. ‘Luna u Svemiru’, kako su  nazvali svoju radionicu počela je predavanjem Renata Martinec, učiteljice tehničke kulture u OŠ Domašinec, gdje su mališani naučili o Suncu, planetima, vrtnji Zemlje i mnoge druge zanimljivosti.
Cilj radionice bio je saznati imena planeta, da je Sunce zvijezda te da smo mi  dio  galaksije koja se  zove Mliječna staza. Kako bi što lakše savladali nove pojmove nakon kratkog predavanja o Svemiru, mališani su od drveta izradili model stolne svjetiljke u obliku sunca s planetima. Model svjetiljke je učilo i uporabni predmet pa su sudionici kući otišli s vrlo zanimljivom tvorevinom koju su neumorno izrađivali čak tri sata uz dva odmora u igraonici. Za svoj trud dobili su  pohvalnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije