EUROPSKI DAN JEZIKA

SREDNJA ŠKOLA PRELOG I ove smo školske godine obilježili Europski dan jezika

Bilo je zabavno igrati igru Milijunaš ili Kahoot kviz, povezivati riječi iz raznih jezika s pripadajućim državama te izgovarati pozdrave i poželjeti dobar tek na svim europskim jezicima

S obzirom na to da je naša škola prepoznatljiva po vertikalnoj suradnji, tako smo se i ovom prigodom družili s osmašima iz OŠ Prelog i njihovim učiteljicama stranih jezika – Jasenkom Poljak, Random Mesmar Horvat, Julijom Novak, Gordanom Košak, Vinkom Hržić i Martinom Kečkeš

Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi na čiju se inicijativu Europski dan jezika obilježava svake godine 26. rujna. 

Tako su nas ove godine posjetila tri razreda osmaša sudjelujući u dinamičnim i zanimljivim aktivnostima vezanim uz europske jezike. Bilo je zabavno igrati igru Milijunaš ili Kahoot kviz, povezivati riječi iz raznih jezika s pripadajućim državama te izgovarati pozdrave i poželjeti dobar tek na svim europskim jezicima. 

Veselimo se sljedećem druženju, a posebno se zahvaljujemo učiteljicama na dolasku, našem ravnatelju na pomoći pri organizaciji, Aktivu prehrane na slasnim klipićima te našim stručnim učiteljima posluživanja na krasnim dekoracijama i osvježavajućim koktelima (bezalkoholnim, da ne bi bilo zabune!). Ne smijemo zaboraviti ni tri krasne pomagačice iz 1. razreda pomoćnih konobara koje su, zajedno s učenicima 2.G razreda, pomogle ukrasiti dvoranu za naše druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije