S CILJEM POVEĆANJA VIŠEJEZIČNOSTI

FOTO Bogata jezična raznolikost: Na Trgu Republike u Čakovcu obilježen Europski dan stranih jezika

Čakovečke srednje škole upriličile su prigodan i zabavan program

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna, a već tradicionalno obilježavaju ga i čakovečke srednje škole, čiji su učenici uz mentorstvo nastavnika stranih jezika danas upriličili prigodan program na Trgu Republike u Čakovcu. 

>> Europski dan stranih jezika obilježen u Čakovcu

Učenici i profesori ETŠ i SŠČ na svojim su štandovima javnosti prezentirali važnost poznavanja stranog jezika, a osim informativnog, pripremili su i zabavan sadržaj za učenike i prolaznike. 

Uz raznorazne igre, slagalice, zagonetke s idiomima na francuskom, španjolskom, latinskom, grčkom, njemačkom, slovenskom i engleskom jeziku, Srednja škola Čakovec građane je počastila plesnim nastupom, dok su učenici Ekonomske i trgovačke škole izveli glazbenu točku. 

Svi su se okupili s jednim ciljem, a to je promicanja bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanja cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje kako bi se povećala višejezičnost, kao i poznavanje i razumijevanje različitih europskih kultura.

– Gledajući s nastavničke strane, svjesni smo da su strani jezici izuzetno važni za mlade ljude te da je za njih nužno poznavanje više od samo jednog jezika. Engleski jezik je sada već nezaobilazan i djeca se njime susreću i prije no što upisuju školu, a tome doprinose mediji, filmovi i sličan sadržaj na stranom jeziku.

Stoga, engleski je neupitan kao strani jezik koji se mora poznavati, dok je poželjno da učenici nauče i neki drugi strani jezik koji će im možda trebati za budućnost, ispričala je koordinatorica programa i nastavnica engleskog jezika u Srednjoj školi Čakovec Tea Juras.

Ovaj je događaj također bio odlična prilika za promociju magazina ‘KCOJ’ – školskog časopisa Srednje škole Čakovec na 5 stranih jezika. Projektu su se pridružile I., II. i III. osnovna škola Čakovec, a kako je izgledalo obilježavanje Europskog dana stranih jezika u Čakovcu pogledajte u našoj fotogaleriji!
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije