Projekt 'Valamarove donacije'

‘RAZLIČITI, A JEDNAKO VRIJEDNI’ Učenici s teškoćama iz III. OŠ Čakovec uživali u Poreču

Ovaj je projekt izuzetno važan i dragocjen jer omogućava svoj djeci da se osjećaju važnima i jednako vrijednima

III. osnovna škola Čakovec prijavila se na natječaj za dobivanje Valamarove donacije i ovaj  projekt, jer ulaganje u djecu smatra najvažnijim i najvrjednijim ulaganjem za budućnost. 

U školu je uključeno dvadesetoro djece s teškoćama koja imaju rješenja o primjerenom obliku školovanja, a mi im nastojimo pružiti sigurno i poticajno okruženje u kojem će razviti svoje potencijale i osjećati se ravnopravnima sa svojim prijateljima i vršnjacima. Upravo je to još jedan od razloga naše prijave na projekt “Različiti, ali jednaki” koji smo okrunili zajedničkim četverodnevnim boravkom naše djece, njihovih roditelja i pratitelja u hotelu Pinia u Poreču. 

Naši su učenici u Poreču proveli četiri dana ispunjena igrom, druženjem i zanimljivim aktivnostima koje su im omogućile da se međusobno bolje upoznaju, povežu i senzibiliziraju jedni s drugima. Osoblje hotela bilo je vrlo ljubazno, a hotelske sobe uredne i redovito održavane. Sva četiri dana uživali smo u bogatoj i raznovrsnoj ponudi hrane u hotelskom restoranu, a uz plažu i more, djecu je posebno razveselila soba s igrama u kojoj su često provodili večeri družeći se uz stolni nogomet, stolni tenis, biljar i druge društvene igre.

Sve nas je oduševila vesela i vrlo kreativno osmišljena učionica Geografije u kojoj smo u ponedjeljak, 9. rujna održali sat razrednika kako i priliči početku nastavne godine.
Boravak u Poreču bio je spoj igre i opuštenoga druženja, no istovremeno vrlo kvalitetan i važan doprinos odgojno – obrazovnim vrijednostima koje su sastavni dio “Škole za život”.

Ovaj je projekt izuzetno važan i dragocjen jer omogućava svoj djeci da se osjećaju važnima i jednako vrijednima. Ponosni smo što smo i mi dobili priliku sudjelovati u njemu.    

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije