GOSTOVALI U MAĐARSKOJ

U MURAKERESTURU Učenici OŠ Draškovec i III. OŠ Čakovec gostovali na dvojezičnoj učeničkoj konferenciji

O Zrinskima na hrvatskom i mađarskom jeziku

​U četvrtak, 19. rujna održana je u Murakeresturu, u susjednoj Mađarskoj, dječja dvojezična konferencija pod nazivom “Žene iz obitelji Zrinski”. Organizator i domaćin susreta bila je OŠ Nikola Zrinski iz Murakerestura uz pokroviteljstvo Narodnosnog odbora Zaladske županije, a o ženama iz obitelji Zrinskih govorili su na hrvatskom i mađarskom jeziku učenici iz OŠ Nikola Zrinski te OŠ Katarina Zrinski iz Mađarske koji su nas u svojim izlaganjima podsjetili na Katarinu Zrinski, Jelenu Zrinski i Sofiju Löbel. Na konfernenciji su kao gosti sudjelovali i učenici iz OŠ Draškovec i III. OŠ Čakovec.

Oliver Židov, učenik 6. razreda OŠ Draškovec održao je predavanje “Žene u obitelji Zrinskih”, a u Murakerestur je stigao u pratnji ravnateljice Margit Mirić i knjižničarke Irene Žunec. Predstavnici III. OŠ Čakovec bili su učenici sedmog razreda Nera Preksavec i Stjepan Ružić koji su na konferenciji predstavili učenički zvučni strip “Dvije Katarine”. U njihovoj pratnji bila je ravnateljica Nataša Hajdinnjak te mentori Tihana Preksavec i Dražen Ružić.

Na samom početku, uzvanike i sudionike pozdravila je ravnateljica OŠ Nikola Zrinski Anica Kovač i dr. Erika Rac, a nakon učeničkih izlaganja, svima se obratila i Zlata Martinec, članica Narodnosnog odbora Zaladske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije