ŠEST DANA U ENGLESKOJ

SJAJNO ISKUSTVO Tri nastavnice Gospodarske škole u Londonu usvajale nova stručna znanja

Cilj mobilnosti bio je stručno usavršavanje unutar strukovnog obrazovanja koje podučavaju

Nastavnice Gospodarske škole AnaMarija Bogdanović, Marija Lisjak i Ines Šarić sudjelovale su u mobilnosti unutar Erasmus+ programa GiBajMo 4 . Od 12. do 17. kolovoza u Londonu su usvajale nova stručna znanja, nastavne metode te poboljšavale jezične vještine.

Cilj mobilnosti bio je stručno usavršavanje unutar strukovnog obrazovanja koje podučavaju. Svaka nastavnica odabrala je srodno područje za usavršavanje te poduzeće u kojem joj je pružano.

Ana-Marija Bogdanović svoje je stručno usavršavanje obavila u poduzeću Jeannette Fashions Ltd. U pet radnih dana usvajala je nova znanja u području tekstila. Zajedno s djelatnicima poduzeća odrađivala je radne zadatke: prema specifikacijama u dokumentaciji uklapala krojne slike i pripremala krojne naslage, krojila odjevne predmete, upoznala se s novim materijalima u tekstilu i dodatnim priborom te provjeravala gotove odjevne predmete i pripremala ih za isporuku. Najzanimljiviji dio usavršavanja bio je rad s klijentima te vanjskim kontrolorom.

Zadnji dan mobilnosti bio je predviđen za kulturološke aktivnosti. Taj dan obišla je čak dvije izložbe posvećene modnim dizajnerima koje su privremeno postavljene u V&A muzeju. Prva izložba pod nazivom Christian Dior: Designer of Dreams posvećena je, naravno dizajneru C. Dioru i njegovoj ostavštini, ali je prikazala i najpoznatije kreacije njegovih nasljednika, kreativnih direktora u kući Dior. Druga izložba bila je posvećena Mary Quant – umjetnici koju svi pamtimo po njenim mini suknjama i vrućim hlačicama.

Uz sve obaveze, naravno da je bilo i dovoljno vremena za šetnju kroz London koji uvijek iznova uspijeva pokazati novo lice i svaki puta oduševi nekim događajem.

Nastavnica Marija Lisjak sudjelovala je na mobilnosti nastavnika u tvrtki “KBM Experience in London” gdje je, nakon kratke edukacije u grafičkom online uredniku “Vectr”, obrađivala i uređivala informacije potrebne za projekt “Digital Skills Training UK”. Program “Digital Skills Training UK” financira Facebook a namijenjen je mladima od 18-30 godina kako bi uz pomoć edukacije naučili nove vještine i time poboljšali svoje mogućnosti za zaposlenjem u današnjoj suvremenoj digitalnoj ekonomiji.

Za potrebe projekta Nastavnica Marija Lisjak izrađivala je informativnu objavu za Facebook stranicu uz pomoć novonaučenih vještina u online grafičkom uredniku “Vectr”. Nove vještine planira iskoristiti u nastavi kako bi nastava učenicima bila pristupačnija i suvremenija.

Nastavnica Ines Šarić stručno usavršavanje provela je unutar studija za grafički dizajn Designer Dior Designs London. Pod mentorstvom vlasnice studija, Dior Simms, bavila se upoznavanjem i radom u Photoshop programu. Pregledom i analizom strukture postera i letaka te načinom ispisa na različitim vrstama papira. Izradila je vlastiti dizajn letka i postera u Photoshop programu primjenom različitih alata i fontova . Upoznala se s osnovama izrade web stranice i web dizajna. Novostečene sposobnosti nastavnica će koristiti kod izrade promidžbenih letaka i postera za školu i naravno prenijeti učenicima kao novi način rada.

Nastavnice Marija Lisjak i Ines Šarić uz stručno usavršavanje i rad uspjele su prošetati i Londonom. Razgledavale su poznate znamenitosti , šetale kroz kultne tržnice i hvatale pokoje zrake sunca u mnogobrojnim parkovima Londona. Subota je bila predviđena za razgledavanje muzeja, Tate Modern i Natural History Museum oduševili su postavom.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije