TEHNIČKA KULTURA

MLADI TALENTI Vito Lesar i Vanja Modrinjak predstavljali Međimurje na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti

Kao talentirani međimurski mladi tehničari dobili su priliku sudjelovati na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture koja je održana u Kraljevici

Deset dana svojih školskih praznika Vito Lesar (I.OŠ Čakovec) i Vanja Modrinjak (OŠ Ivanovec) proveli su u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Kao talentirani međimurski mladi tehničari dobili su priliku sudjelovati na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture održane od 30. srpnja do 8. kolovoza.

Pogramom su prošli radionice: Modelarstvo, Elektrotehnika, Elektronika, 3D programiranje i modeliranje, Mikroupravljači, Konstruiranje i pokretanje robota, Izrada 3D slike od drva i Izrada radio odašiljača na 3,5 MHz, pogodnog za natjecanje “Lov na lisicu”.

Uz sve to jedan su dan proveli na terenskoj nastavi na “Platku”. Upoznali su Kraljevicu i bili su na nastupu klapa, sudjelovali su na zabavnim večerima u Centru i iskoristili prema rasporedu svakodnevnih aktivnosti mogućnost dvosatnog kupanja u kampu na Oštrom”.

Po povratku Vanja je izjavio: ‘Bilo mi je super, puno toga sam naučio, stekao sam nove prijatelje. Izradio sam: maketu barke, stolni analogni sat, stolni binarni sat, radio odašiljač od 3,5 MHz, na 3D modeliranju privjesak za ključeve s mojim imenom, tokicu za mobitel i maketu robota, 3D sliku od drva i bok markove. Na Kreativnoj radionici narukvice i još neke radove, koje smo mijenjali ili poklanjali prijateljima. Sve radove koji smo izradili donijeli smo doma’.

Vito je dodao: ‘Slažem se sa svim što je rekao Vanja. Meni je bilo prvi put da sam tako dugo bez roditelja bio odsutan od kuće. Na to sam ponosan, kao i na radove koje sam izradio’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije