NAGRADA ZA MATURANTICU

MEĐU 20 NAJBOLJIH U HRVATSKOJ Laura Horvat iz čakovečke Gimnazije ‘rasturila’ na maturi!

Riješenošću svih obveznih predmeta iznad 95 % Laura se uvrstila među 20 najuspješnijih maturanata u Hrvatskoj

Marko Rajković, učenik III. gimnazije iz Osijeka koji je ostvario najbolji, stopostotni rezultat na ispitu iz Informatike ovogodišnje državne mature, primio je za svoj uspjeh novoosnovanu Nagradu Sakač koja se ove godine dodjeljuje prvi put. 

Rajkoviću su nagradu, u iznosu pet tisuća eura, na svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručili ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka DivjakBoris Sakač, utemeljitelj Nagrade, koji je sudjelovao u rukovođenju informatičkom podrškom na Olimpijskim igrama od 1984. do 2010. godine. 

Posebnim priznanjima i s 2,5 tisuće kuna Ministarstvo je nagradilo 20 učenika i učenica za izniman rezultat iz ispita Hrvatskoga jezika, Matematike i obveznoga stranog jezika, na višoj, A razini. 

Među dobitnicima posebnih priznanja, 20 maturanata s najboljim prosjekom obveznih ispita na A razini, su Domagoj Perković, Anđela Maleš, Mislav Barić iz splitske III gimnazije, Laura Horvat (Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec) te Kim Staničić i Josip Srzić iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Makarske. 

Iz zagrebačke, V gimnazije tu su Jana Jelčić, Bjanka Vrljić, Karlo Bujas, Laura Busak i Tina Drinčić, a iz zagrebačke XV gimnazije Marko Tutić, Tin Plavec, Laura Boroš, Ana Marija Anđelić, Lucija Gojmerac

Posebna priznanja za izvrstan uspjeh na maturi dobili su još Karlo Anđelković (II. gimnazija, Zagreb), Toni Ivanković (III gimnazija, Osijek), Petra Daković (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok) i Luka Buršić (Glazbena škola Ivana Matetića – Ronjgova, Pula). 

– Još jedan dokaz da se višegodišnji trud učenika i nastavnika isplati! Naša maturantica, učenica prirodoslovno-matematičke gimnazije, Laura Horvat primila je nagradu za izniman uspjeh na Državnoj maturi 2018./2019.

Riješenošću svih obveznih predmeta iznad 95 % Laura se uvrstila među 20 najuspješnijih maturanata u Republici Hrvatskoj koje je svečano primila i nagradila ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Lauri čestitamo na ovom vrhunskom rezultatu i želimo joj puno uspjeha na fakultetu! – poručili su iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije