DRŽAVNA PRVAKINJA

DODJELA OSKARA ZNANJA Gimnazijalka Tina Čatlaić iz Čakovca održala nadahnut govor

Svoje kolege učenike, dobitnike Oskara znanja, pozvala je da ostanu vjerni sebi, budu ponosi na svoje uspjehe i nastave dalje tako te da ne zaborave zahvaliti svojim mentorima koji su ih vodili na putu do uspjeha

Najuspješniji učenici i mentori, oni koji pokazuju da se uvijek može više i bolje, nagrađeni su Oskarom znanja na svečanosti održanoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 28. lipnja 2019. godine.

>> OSKAR ZNANJA Međimurje u samom vrhu obrazovnog sustava Hrvatske – 12 učenika dobilo Oskar

Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađeno je 94 učenik i 41 mentor. 

Jedna od dobitnica Oskara znanja je i Tina Čatlaić, učenica 4. razreda gimnazije Josipa Slavenskoga iz Čakovca, državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika. Obraćajući se u ime svih nagrađenih učenika Tina je istaknula koliko su učenicima natjecanja važna i korisna, ne samo zbog nagrada već zbog osobnog razvoja i napretka.

– Iako svi nesumnjivo volimo vidjeti svoje ime na vrhu ljestvice poretka, natjecanja nam donose mnogo više od samih rezultata, od same želje da se popnemo na više mjesto ili dobijemo dodatne bodove za fakultet. Omogućuju nam neprocjenjiva iskustva koja će nam koristiti u daljnjem obrazovanju. Odlična su priprema za važne ispite poput državne mature,  donose sklapanje poznanstva s ljudima zajedničkih interesa i mogućnost putovanja po raznim krajevima Hrvatske i svijeta, i to je jedan od najljepših doživljaja koje smo si sami priuštili vlastitim radom i sposobnostima – naglasila je Tina Čatlaić.

Svoje kolege učenike, dobitnike Oskara znanja, pozvala je da ostanu vjerni sebi, budu ponosi na svoje uspjehe i nastave dalje tako te da ne zaborave zahvaliti svojim mentorima koji su ih vodili na putu do uspjeha.

Pod dojmom mature, Tina je odlučila citirati i svoga imenjaka Ujevića, kako bi dala poantu misli zašto je važno učiti, razvijati se i napredovati.

– Biblioteke donose svjetlost našem duhu i oduzimaju jakost našim očima, a onda je nastavila u pjesničkom maniru ‘ali iako su naše oči možda doista oslabljele istražujući retke i retke zahtjevnog gradiva, naš se duh nedvojbeno osnažio!

Potom se još jednom vratila na maturu, iskazujući nadu da su ju kolege dobro napisale, a i da će uspješno svladati prijemne ispite, piše Srednja.hr.

Pri tome je malo štrecnula i faks, koji se nada da će upisati.

– Nadam se da ću i ja riješiti logičko-matematički zadatke na prijemnom za Filozofski fakultet, da mogu studirati kroatistiku, cinično je zaključila Tina, za što je dobila gromoglasan pljesak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije