RAD UZ IGRU

ČAČKALICA KAMP Svetojurjevski go-kart pogledao i Mate Rimac

Zadnja faza projekta Čačkalica je kamp u Samoboru organizatori su iz Impact Huba Zagreb.

U njemu su sudjelovale učenice Josipa Mezga, Ena Vrančić, Hana Horvat, Barbara Novak i Marta Varga iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, zajedno s učenicima iz Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani, te članovima udruge Surla iz Samobora. Nagradni kamp je trajao četiri dana od 21. do 24. lipnja u Bunkeru, u Samoboru.

Učenici su izrađivali go-kartove pod mentorstvom i nadzorom tima Čačkalica, partnera iz udruge Surla, ravnateljice američke Tinkering School Mackenzie Price te mentorica iz njihovih škole. Učenici su bili podijeljeni u četiri ekipe. Četiri dana neumorno su radili od jutra do večeri s pauzom za ručak i kratkim druženjem.Svaki dan započeo je sa motivacijskim krugom i pravilima o zaštiti na radu, a završavao krugom zahvale gdje su učenici i mentori mogli zahvaliti jedni drugima za neki posebni trenutak.
Prvog dana učenici su dobili upute za rad s alatima i strojevima te dvije letve duljine 2 m. Zadatak im je bio napraviti što više postolje na koje su mogli stati svi učenici iz ekipe. Na kraju prvog dana, počeli su planirati kako će izgledati njihov go-kart. Sljedećeg jutra krenuli su u izradu koju su nastavili treći i četvrti  dan. Četvrti dan učenici u isprobavali svoje go-kartove, spuštali se niz kosinu, gurali ih i međusobno se natjecali.
Četvrtog dana u posjet svim sudionicima Čačkalice  kao gost iznenađenja došao je Mate Rimac koji im se obratio s nekoliko riječi. Učenici su na kampu naučili rukovati s puno alata i strojeva za obradu drva. Učili su o međuljudskim odnosima, funkcioniranju u timu, zajednički su donosili odluke, dijelili zadatke, rješavali probleme. Kroz sve to su ih potpitanjima vodili članovi tima Čačkalica. Naglasak je bio na procesu učenja, suradnji i rada uz igru.
Učenici su s velikim zadovoljstvom i željom da iduće godine opet sudjeluju u kampu krenuli kućama u popodnevnim satima nakon kupanja na Samoborskim bazenima. Ovim putem zahvaljuju svim članovima tima Čačkalice, koji su učenike s neopisivo puno strpljenja i mašte vodili kroz proces izrade go-karta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije