RADNO I NAKON NASTAVE

VELIKI ODAZIV Radionice tehničke kulture i informatike u Svetom Jurju na Bregu

Drugu godinu za redom Kulturno umjetničko društvo Sveti Juraj na Bregu organizira Ljetne radionice za djecu od drugog do petog razreda osnovne škole.

Ove godine podršku radionicama dala je i Općina Sv. Juraj na Bregu koja je ustupila prostorije za održavanje radionica. Radionice su trajale pet dana, od 17. do 21. lipnja po dva sata dnevno. Ljetne radionice zamišljene su kao aktivnosti kojima se djeca bave nakon završetka nastave.

Odaziv djece na radionice bio je izrazito velik, a sudjelovalo je četrdesetak mališana koji su svakodnevno izrađivali  uporabne predmete od drveta uz stručno vodstvo učiteljice  tehničke kulture Renata Martinec, te srednjoškolke Barbare Vinković, višegodišnje polaznice tehničke grupe i državne prvakinje iz područja modelarstva.  Polaznici radionica izradili su zidni sat, spremnik za štednju u obliku robota, igru memori te vrećice u koje su spremili dijelove igre.  
Cilj radionica bio je zainteresirati i potaknuti djecu da sami izrađuju i popravljaju svoje igračke. Osim radionica modelarstva učenici su imali i radionice microbita. Da se odlično snalaze u programiranju potvrdila je učiteljica Maja Barbić koja ih  je na zabavan način uvela u svijet programiranja.
KUD Sv. Juraj na Bregu se pobrinuo da sudionici svaki dan  imaju ručak te sav potreban materijal za uspješnu provedbu radionica. Po završetku radionica svaki sudionik je dobio potvrdu o sudjelovanju, a svoje radove ponijeli su kući. Sretni i ispunjeni te s novim znanjima, učenici su otišli na zaslužen odmor, a neki od njih već sigurno izrađuju  novu tvorevinu iz mašte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije