ZAVRŠNO DRUŽENJE

MIS I MIK U državi su ekipno jedni od najboljih, djeca zaslužuju pažnju, nagradu i pohvalu

- Iznimno smo sretni i ponosni na svu tu djecu i mladež koja, umjesto razbibrige, svoje vrijeme troši upijajući vrsna znanja na području novih tehnologija - poručuju. Svi su na poklon dobili majice...

U subotu, 8. lipnja članovi udruga MIS i MIK, a u sklopu pilot projekt “Centar izvrsnosti informatike faza I.” organizirali su završno druženje u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM). Važno je spomenuti da je projekt financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Međimurske županije.

Nositelj projekta je udruga “Mladi informatičari Strahonica” (MIS), udruga koja zajedno s udrugom “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK) provodi aktivnosti, a sve u partnerstvu s TICM-om, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec.  Odmah po dolasku, svaki član udruga je na poklon dobio majicu s oznakama projekta koju su sva djeca odmah i obukla.

Multimedijalna dvorana TICM-a bila je dupkom ispunjena našim najmlađim članovima i njihovim roditeljima. Okupljenima se pozdravnim riječima obratio Dejan Drabić (predsjednik udruge MIS) okružen kolegama Viktorom Lazarom  (predsjednik MIK-a), Miljenkom Blažekom, Renatom Železnjakom i Davidom Krištofićem.

Direktor TICM-a, Ivan Plačko, u svom govoru naglasio je važnost takvog projekta za Međimursku županiju, osobito u okviru ustanove koju predvodi: “Centar izvrsnosti predstavlja nastavak kvalitetnog rada MIS Strahoninec i MIK Čakovec s djecom u STEM području. Nekoj djeci je ovo bio prvi dodir s programiranjem, nekoj s robotikom, a mnogima nastavak učenja iz područja algoritama. Projekt podržava Međimurska županija, a naša podrška kolegama iz MIS-a i MIK-a je već tradicionalna”.

– Uvjereni smo da će djeca i mladi s ponosom nositi majice udruga kao znak svoje izvrsnosti te tako promovirati u društvu vrijednosti koje znače napredak – poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije