OŠ I.G. KOVAČIĆA SVETI JURAJ NA BREGU

LUTKARSKA GRUPA Uz pomoć učiteljice Jelene Dokleja izrađuju lutke i postižu zapažene rezultate

Dali su obol humanitarnoj priredbi Zajedno protiv raka plesom, pjesmom i modnom revijom. Nastupili su drugi iza pjevačice Marije Jambrošić i skladbe Tu dobri su ljudi, a mi nakon te skladbe i njihovog nastupa možemo reći - Tu dobra su djeca.

Bili su to članovi Lutkarska grupa Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu pod mentorstvom učiteljice Jelene Dokleja. Za tu prigodu su izveli  predstavu Umišljena mišica. S tom su predstavom sudjelovali na ovogodišnjoj  Državnoj smotri LiDraNo u Šibeniku.

U predstavi su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda: Mateja Miklin, Katarina Hamonajec, Meri Fujs, Kira Petričević, Josip Horvat, Leon Herman, Lovro Levačić, Simon Petričević, Jan Tkalčec i Vito Ivančić.

Lutkarska grupa djeluje već nekoliko godina. Polaznici grupe s predstavama se uglavnom predstavljaju na školskim priredbama: Dani kruha, Sveti Nikola, Božićna priredba, Dan škole, te na smotri LiDraNo. Lutkarske su im predstave zapažene i uglavnom predložene za državnu smotru.

Kroz cijelu su školsku godinu učenici marljivo radili na osmišljavanju priče, oblikovanju i izradi lutaka, kostima i scenografije uz dramsko pedagoško vodstvo učiteljice Jelene Dokleja. Da su u tome pravi pokazuje i zaslužni pljesak koji su primili. Bili su na to ponosni, no još su veći ponos imali jer su znali komu i za što su namijenili predstavu. Bravo malci, bravo učiteljice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije