KREATIVNOST

ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI II. OŠ Čakovec uspješno provela dva eTwinning projekta

Sudjelujući u raznolikim projektnim aktivnostima učenici su osim upoznavanja glavne teme projekta primjenjivali informacijske i komunikacijske tehnologije na pozitivan, siguran i kreativan način

Kao eTwinning škola, II. osnovna škola Čakovec i ove je godine aktivno radila na međunarodnim eTwinning projektima. Pred kraj nastavne godine provedene su završne projektne aktivnosti, a u tijeku je evaluacija projekata.

eTwinning projekt Transformation To Green IT

Tijekom školske godine 2018./2019. učenici osmog razreda u sklopu izborne nastave informatike sudjelovali su u eTwinning projektu Transformation To Green IT. U projektu je sudjelovalo trinaest škola iz sedam država (Španjolska, Grčka, Turska, Latvija, Litva, Francuska i Hrvatska). Učenike je kroz aktivnosti vodila učiteljica informatike Iva Naranđa, jedna od autorica projekta, a u suradnji s učiteljicom likovne kulture Monikom Vrtarić Vuk projekt je obogaćen učeničkim likovnim radovima.

– Projekt Transformation To Green IT na lako razumljiv način skreće pozornost na sveobuhvatno razumijevanje planiranja i implementacije koncepta Zeleni IT (Green IT). Sudjelujući u raznolikim projektnim aktivnostima naši učenici su osim upoznavanja glavne teme projekta primjenjivali  informacijske i komunikacijske tehnologije na pozitivan, siguran i kreativan način – kažu iz škole.

Pregled projektnih aktivnosti nalazi se na stranici projekta, a aktivnosti svih projektnih partnera dostupne su na javnom dijelu TwinSpacea projekta.

eTwinning projekt Scratch our culture with stories and games

U eTwinning projektu Scratch our culture with stories and games sudjelovali su učenici 6. b razreda pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđe. Osnovna ideja je na atraktivan i zabavan način uvesti učenike u svijet programiranja i pri tome podijeliti s partnerima iz drugih država razne informacije o školama, mjestima i državama u kojima živimo, povijesnim i geografskim znamenitostima naših krajeva, kulturama i običajima.

Projekt su početkom školske godine 2018./2019. pokrenuli Iva Naranđa i Pedro José Das Neves Alves iz škole Agrupamento de Escolas da Lousã iz Portugala, a pridružila se Daniela Praino iz talijanske škole ICS “Chinnici-Roncalli” di Piazza Armerina.

Tijekom školske godine učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima povodom Europskog tjedna programiranja, Tjedna informatičke edukacije, Europske godine kulturne baštine i Dana Scratcha, izrađivali Scratch projekte s animacijama, pričama i igrama. Nekoliko učenika kreiralo je animirane božićne, novogodišnje i uskrsne čestitke. Uz glavnu temu projekta, tijekom rada razvijala se svijest učenika o važnosti sigurnosti na internetu.

Pregled projektnih aktivnosti nalazi se na stranici projekta, a aktivnosti svih projektnih partnera dostupne su na javnom dijelu TwinSpacea.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije