III. OŠ Čakovec

DAN ŠKOLE Samo jedan pogled unatrag, ali jako mnogo razloga za zadovoljstvo

I ovogodišnji Dan škole u III. OŠ Čakovec pokazao je da se radilo kvalitetno, da je u svaku aktivnost, svaki projekt i natjecanje uloženo puno rada, vremena, truda i ljubavi

Dan škole za svaku je školu velik, poseban i jedinstven. Dan u kojem u svega nekoliko sati želimo objediniti sve što je obilježilo jednu nastavnu godinu. U III. OŠ Čakovec i ove je godine bilo aktivno, zanimljivo i dinamično. Kad bismo od svih aktivnosti i zbivanja pokušali složiti jednu sliku, bio bi to najšareniji i najveseliji mozaik koji bi bez problema mogao prekriti nekoliko školskih zidova.

Takav je mozaik teško sažeti na nekoliko araka papira, no zbog velikog truda svih učenika i djelatnika škole, zanimljivih aktivnosti i sjajnih rezultata, vrijedi pokušati. Kako bi i nadalje ostala ukorak s vremenom i uspješno odgovorila zahtjevima suvremenog obrazovanja, III. OŠ Čakovec uključila se i uspješno odradila eTwinning projekt 1,2,3, grow with me! s partnerima iz Španjolske, Grčke i Slovačke.

U školskoj godini 2018./19. III. OŠ Čakovec osnovala je svoju Učeničku zadrugu “Čmelice”, a pokrenula je i projekt Lijepa riječ i prijateljstvo ne poznaju granice. Riječ je o suradnji III. OŠ Čakovec i OŠ Matka Vukovića iz Subotice (Republika Srbija). U sklopu projekta učenici i djelatnici III. OŠ Čakovec posjetili su vojvođanske Hrvate iz Subotice te organizirali uzvratni susret u Čakovcu. Tijekom ove kratkoročne razmjene, učenici osmih razreda dobili su prigodu sklopiti nova prijateljstva te razmijeniti spoznaje i iskustva sa svojim vršnjacima. 

Bili smo uspješni domaćini Međužupanijske smotre iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja “Projekt građanin”, Natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” i šestog susreta mladih međimurskih umjetnika “Ruža međimurska” kojim je ove godine zaključeno obilježavanje Dana Međimurske županije.

Ova je školska godina za Treću i godina odličnih postignuća učenika i njihovih mentora. Prva mjesta u Županiji osvojili su na natjecanjima iz Geografije, Tehničke kulture, Biologije, Kemije, Fizike, Matematike, Informatike, i Povijesti, uspješno su se predstavili na međužupanijskoj i državnoj Smotri “Projekt građanin” te na županijskoj Smotri LiDraNo, a zapažen je nastup imao i školski zbor na ovogodišnjoj županijskoj Smotri zborova. Zabilježeni su i odlični sportski rezultati u rukometu, atletici košarci, judu i krosu.

I u ovoj školskoj godini bilježimo izvrsne rezultate učenika na državnom nivou. Blaž Lukša (7.r.) osvojio je 1. mjesto na Državnom natjecanju iz Biologije u kategoriji istraživačkih radova, a Vito Križaić (8.r.) 1. mjesto na natjecanju iz Tehničke kulture u području Elektrotehnika. Lovro Hranilović Tarandek na Državnom je natjecanju iz Kemije osvojio 2. mjesto te poziv za međunarodno natjecanje u Kataru 2020. godine. Klara Mihalić (8.r.) osvojila je četvrto mjesto na Državnom natjecanju iz Matematike te drugo mjesto na natjecanju iz Fizike. Svojim plasmanom na Državnom natjecanju iz Matematike izborila je i natjecanje na Hrvatskoj juniorskoj olimpijadi te osvojila sjajno 10. mjesto.

Učenici 4.b razreda svakog su mjeseca u ovoj školskoj godini sudjelovali na radionicama Procvjetajmo koje su zajedno organizirali Knjižnica i čitaonica Nikola Zrinski Čakovec i Zavod za javno zdravstvo, a učenici 4.a uključili su se u obilježavanje Dana planeta Zemlje te  u nadmetanju s ostalim učenicima četvrtašima iz osnovnih škola s područja grada Čakovca pokazali najviše spretnosti, dosjetljivosti i  znanja i tako osvojili nagradu u iznosu od 2.000 kuna.

Učenici 3.a razreda sudjelovali su u natječaju Profil-Kletta za izradu digitalne i papirnate slikovnice na temu Ronnie`s Easter Adventure. Lara Šalamon osvojila je 3. nagradu u kategoriji digitalne slikovnice dok su Matilda Detoni Munđar i Sara Novak osvojile 4. nagradu u kategoriji papirnate slikovnice. Na natječaj je pristiglo ukupno 750 slikovnica, a nagrađeno je po 10 slikovnica u svakoj kategoriji. Učenik 6.a razreda, Hrvoje Levačić osvojio je prvu nagradu na natječaju za vizualne radove djece “Ruža, simbol ljubavi” u organizaciji  galerije Klovićevi dvori.

Jedna od važnih zadaća III. OŠ Čakovec je i razvijanje ekološke svijesti učenika. Budući da je prošle školske godine škola stekla status Ekoškole, s ekološkim smo akcijama nastavili i u ovoj školskoj godini. Održan je integrirani dan na temu “Drvo”, a učenici su se aktivno uključivali u različite ekološke akcije i natječaje te sudjelovali u razvrstavanju otpada i očuvanju školskog okoliša.

I ovogodišnji Dan škole u III. OŠ Čakovec pokazao je da se radilo kvalitetno, da je u svaku aktivnost, svaki projekt i natjecanje uloženo puno rada, vremena, truda i ljubavi. Lijepo je osvrnuti se unatrag na naš ovogodišnji mozaik i vidjeti da imamo puno razloga za ponos i zadovoljstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije