ČAKOVEČKA GIMNAZIJA

STIGAO KLAVIR Humanitarnim koncertom i uz pomoć donatora gimnazijalci dobili novi klavir!

Gimnazijalci već uvježbavaju nastupe na novom klaviru

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec već dugi niz godina iskazuju svoju ljubav prema glazbi i talent brojnim koncertima i glazbenim programima koje održavaju. Svojim nastupima redovito obogaćuju događanja u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, a Zbor Gimnazije Josipa Slavenskog sudjelovao je 2013. godine u emisiji “Do posljednjeg zbora” gdje je došao do samog finala.

Nedavno su osnovali bend Poetikon u kojem spajaju međimursku klasičnu glazbu, klasično i suvremeno muziciranje te u okviru fakultativne nastave “Glazbena radionica”  sviraju, pjevaju i njeguju ljubav prema klasičnoj glazbi. Sve to bio je razlog pokretanja akcije nabave novog klavira za školu.

– Nakon humanitarnog koncerta i velikodušnosti svih donatora, vokalna skupina Gimnazije prva je koja uvježbava nastup uz pratnju profesora Damira Rodigera na novom klaviru – objavili su iz škole na Facebooku.

– Uslijedit će još mnogi! Još jednom velika hvala svima kojima jesmo i nismo zahvalili, a koji ste odlučili podržati našu akciju ‘Slavenski bi svirao’. ‘Slavenski’ svira! – zahvala je iz Gimnazije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije