VELIKI USPJEH

BRAVO! Putopis Leone Kovač, učenice OŠ Gornji Mihaljevec, jedan od pet najboljih u državi!

Leona je napisala putopis 'U Veneciji trava nije zelenija' i postigla odličan rezultat

U petak, 24. svibnja održane su šeste po redu Putositnice u Koprivnici koje raspisuje OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Na svečanosti koja se održala 24. svibnja u Koprivnici u kinu ‘Velebit’ proglašeni su ponajbolji dječji putopisi, među njima pet nagrađenih i pet pohvaljenih. Učenica Leona Kovač, učenica 7. razreda OŠ Gornji Mihaljevec napisala je putopis ‘U Veneciji trava nije zelenija’ i postigla zapažen rezultat.

Leona Kovač spomenula je sve ljepote Italije, pogotovo Venecije, ali je i naglasila sve ono drugačije što se ne priča i sve ono što savršene fotografije na portalima uopće ne prikazuju.

Dokazala je da trava nije zelenija negdje drugdje i da je naša Hrvatska itekako lijepa! Od 43 putopisa pristiglih na natječaj povjerenstvo u sastavu Branke Jakupec, učiteljice hrvatskoga jezika u mirovini, Đurđe Majcen, prof. hrvatskoga jezika te Zdenke Čavić, spisateljice odabralo je najkvalitetnije naglasivši da je kvaliteta ovaj puta nadmašila kvantitetu.

Nagrađeni učenici čitali su dijelove svojih putopisa na pozornici kina Velebit. Nagrade sponzora i supokrovitelja natječaja – Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Podravke d.d. bile su bogate, a sve zajedno obogatila je i bista čiji se autor Dragutin Ciglar pridružio samoj dodjeli.

Nagrade je podijelila ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec, mag. biol. naglasivši da bez učenika koji stvaraju i pišu te njihovih mentora Putositnica ne bi bilo. Zahvale je uputila i svim suradnicima, posebno Luci Matić, školskoj knjižničarki, suorganizatorima i pokroviteljima.

– Zahvaljujemo na dobroj atmosferi i nagradi, a Leoni još jednom čestitamo jer je postigla jako velik uspjeh – poručuju iz OŠ Gornji Mihaljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije