HRVATSKI JEZIK

SVAKA ČAST Marija Blažek iz OŠ Goričan druga u državi na Natjecanju iz hrvatskoga jezika

One su dokazale da se i u malim seoskim školama poput OŠ Goričan skrivaju marljivi i samozatajni učenici, pravi nebrušeni dragulji, koji vođeni čvrstom rukom svojih mentora mogu zasjati najljepšim sjajem

Ove se godine u Tuhelju od 6. do 8. svibnja  održavalo 24. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika.

Svojim sjajnim rezultatima na županijskom natjecanju plasman na državno natjecanje izborile su čak dvije učenice OŠ Goričan: Marija Blažek, učenica 8. razreda i Dora  Sisek, učenica 7. razreda. Obje učenice za natjecanje je pripremala učiteljica hrvatskog jezika Snježana Granatir

U žestokoj konkurenciji osmaša Marija Blažek osvojila je  2. mjesto u državi ostvarivši samo bod manje od prvoplasiranog učenika, a Dora Sisek u kategoriji 7. razreda ostvarila je 11. mjesto. 

Ponosni smo što je na državnom natjecanju po treći put sudjelovala i bivša učenica OŠ Goričan Lara Jakšić koja je u kategoriji 1. razreda srednje škole ostvarila 11. mjesto. 
Čestitamo Mariji, Dori i Lari na izvrsnim rezultatima i na ustrajnosti i trudu koji su uložile uranjajući u neiscrpno vrelo hrvatskog jezika.

 One su dokazale da se i u malim seoskim školama poput OŠ Goričan skrivaju marljivi i samozatajni učenici, pravi nebrušeni dragulji, koji vođeni čvrstom rukom svojih mentora mogu zasjati najljepšim sjajem. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije