TERENSKA NASTAVA

SVJETSKI DAN PČELA ‘Medena priča’ u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec

Ovim smo projektom htjeli kod mladih naraštaja probuditi svijest o potrebi zaštite pčela koje su ugrožene i svakodnevno se smanjuje njihov broj. Zaštitom pčela zapravo štitimo i život na Zemlji

Nakon vrlo poučnih posjeta pčelarima, projekt razredne nastave svoj je završetak i prezentaciju doživio obilježavanjem Svjetskog dana pčela (20.5.) OŠ Gornji Mihaljevec…

Aktivnosti kojima su se bavili učenici od 1.do 4. razreda tijekom cijele školske godine i svo znanje koje su stekli na terenskoj nastavi pokazali su na prezentaciji projekta “Medena priča” 15. svibnja, pred gostima, učiteljima i roditeljima. Nakon uvodnih riječi voditeljice projekta Silvije Soldat o zadacima i ciljevima koje smo željeli ostvariti istim, pozdravili smo i zahvalili gostima pčelarima koji su surađivali s nama na projektu.

Mladen Mikulan, Željko Trupković i Almir Škvorc vrijedni su pčelari koji su nas primili u svoje pčelinjake, podijelili svoja znanja i iskustva i počastili nas medom, limunadom i medenjacima. Nakon podjele zahvalnica, svaki je razred ukratko predstavio svoje uratke i aktivnosti kojima su se bavili: od skupljanja recepata u knjigu “Medaricu” slatkih jela i pića od meda, izrade slikovnice, pčelica i košnice od glinamola, pisanja pjesama, igrokaza i priča o pčelicama, pjevanja pjesama i glume, snimanja animiranog filma o pčelici zabušantici koji ju snimili učenici filmske grupe s učiteljicom Ljubicom Žabek Horvatić, izrade vrcaljki i demonstracije pripreme limunade i medenog eurokrema čime su se svi počastili na kraju programa.
Ovim smo projektom htjeli kod mladih naraštaja probuditi svijest o potrebi zaštite pčela koje su ugrožene i svakodnevno se smanjuje njihov broj. Zaštitom pčela zapravo štitimo i život na Zemlji, jer pčele imaju presudnu ulogu u ekosustavu. “Borba za život sve manje populacije pčela – nema alternativu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije