OBRAZOVANJE

TERENSKA NASTAVA Učenici OŠ Gornji Mihaljevec posjetili Centar znanosti i Zoološki vrt u Ljubljani

Voditeljica terenske nastave je bila učiteljica Aleksandra-Maria Vuković, a pratitelji učiteljice Andrijana Perčić, Marta Lončar-Vinković i Dijana Radek.

U četvrtak,16. svibnja, učenici predmetne nastave Osnovne škole Gornji Mihaljevec posjetili su ‘Hišu eksperimentov’ i Zoološki vrt u sklopu terenske nastave u Ljubljanu.

Voditeljica terenske nastave je bila učiteljica Aleksandra-Maria Vuković, a pratitelji učiteljice Andrijana Perčić, Marta Lončar-Vinković i Dijana Radek.

Prva destinacija bila je Hiša eksperimentov – centar znanosti u kojem su postavljeni eksperimenti.

Učenici su samostalno istraživali i izvodili pokuse, pod nadzorom svojih učitelja i djelatnika centra.

– Upravo to i jest misija ovog centra: popularizacija prirodoslovnih znanosti kroz iskustveno učenje. Naši učitelji prirode i biologije, fizike i tehničke kulture su prije polaska na terensku nastavu pripremili učenike za pokuse koji ih očekuju, tako da je obilazak bio još uspješniji – stoji u priopćenju.

Dok je jedna grupa kemijala u Hiši, druga grupa je obišla središte Ljubljane uz vodiča i upoznala najvažnija kulturno povijesna odredišta ovog prekrasnog grada.

– Nakon obilaska su se grupe izmijenile. U međuvremenu su svi učenici sudjelovali u interaktivnoj radionici na temu vode i plinovitosti. I učenici i učitelji su se oduševili radionicom u kojoj su upoznali osnovne karakteristike vode, nekih plinova, simulirali lansiranje rakete pomoću šumećih tableta, promatrali promjene napuhanog balona u zraku i u tekućem dušiku, a najveselije je bilo kad je voditeljica udahnula helij i smiješno govorila. Učenici su naučili zbog čega se to događa, ali ih je voditeljica upozorila da to nikako ne izvode s balonima kupljenim na štandovima jer ti baloni nisu punjeni čistim helijem već i primjesama koje su otrovne i mogu naštetiti – stoji u priopćenju.

Slijedio je obilazak zoološkog vrta. U grupicama su obišli većinu životinja te se upoznali s njihovim glavnim karakteristikama.

ZOO je smješten ispod brda Rožnik i nudi različite edukativne aktivnosti za djecu i cijelu obitelj. Ima i nekoliko ekološki uređenih dječjih igrališta.

– Na putu prema kući naravno da smo se zaustavili u Trojanama i kupili na desetke poznatih trojanskih krafni te se uputili doma veseli i puni dojmova s terenske nastave – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije