UČILI I UŽIVALI

FOTO Grupa učenika i nastavnika iz Francuske uživala u Međimurju

Učenice su usvajale nova znanja iz područja tekstila, a učenici iz područja prometa. Domaćin im je bila Gospodarska škola Čakovec, a gosti iz Francuske oduševljeni su Međimurjem i Hrvatskom

U razdoblju od 27. travnja do 12. svibnja u Gospodarskoj školi Čakovec boravila je grupa učenika i nastavnika iz francuske škole LP Ramiro Arrue. Njih devetoro kroz dva tjedna upoznali su grad Čakovec i okolicu te su imali prilike uživati u međimurskim delicijama.

Glavni razlog njihovog dolaska bio je strukovno usavršavanje. Tako su nova znanja usvajale četiri djevojke iz područja tekstila i dvojica momaka iz područja prometa. Djevojke su u sklopu nastave u Gospodarskoj školi učile kako se izrađuju odjevni predmeti od pletiva. Uz pomoć mentorice AnaMarije Bogdanović izradile su majice i hlače od pletiva te su usavršile tehniku suhog filcanja.

Učenici iz prometnog sektora škole LP Ramiro Arrue prvi tjedan boravili su u prostorijama škole. Tu su prisustvovali satima praktične nastave gdje im je predstavljen simulator svjetla na vozilu, isprobali su simulator vožnje, prikazano im je crtanje u Auto-CAD-u, dok su sljedeći tjedan bili u poduzeću ARNO d.o.o. To je tvrtka koja se bavi cestovnim prijevozom robe te  je ovlašteni servis za kamione VOLVO. Učenici su se susreli s našim načinom rada u teretnom prijevozu te su imali priliku vidjeti popravak i pregled kamiona.

Uz to, ove godine imali su i zanimljivu nastavu koju je održala profesorica Catherine Uranga. Naime, kroz ERASMUS + projekt GI-Baj-Mo 3 čiji je nositelj Gospodarska škola organizirali smo posjet profesorice koja je održala uistinu zanimljiva predavanja i vježbe iz područja ručnih radova sa metalnim nitima te izrade cvjetova od raznih tekstilija.

– Za goste smo organizirali i posjete tvornicama. Posjetili smo poduzeće XD u Šenkovcu i poduzeće KROKO u Svetom Ivanu Zelini. Ženski dio grupe je, naravno, bio oduševljen prvim poduzećem i modnim novitetima koje su tamo vidjeli, a muški dio grupe oduševio se vojnom i policijskom opremom u KROKO-u – kažu iz škole.

Osim toga, bili su na proslavi Praznika rada u Starom gradu, a tijekom vikenda posjetili su našu prekrasnu obalu i Plitvička jezera. Jako im se svidjelo te se vesele ponovnom dolasku dogodine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije