OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

BIOVRTLARSTVO Branka Dominić učenike četvrtih razreda naučila da je svaka biljka u vrtu važna

Naučili su da otrovima tj. pesticidima, herbicidima i umjetnim gnojivima nije mjesto u vrtu, jer oni uništavaju taj red i sklad, ulaze u biljke, a zatim i u ljude

Učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nedavno su iz prirode i društva učili i istraživali o životu biljaka. Od svojih učiteljica, Slavice i Jasminke, usvojili su znanja o životu biljke cvjetnjače te o glavnim dijelovima biljke. Upoznali su osnovnu ulogu korijena, stabljike, listova, cvjetova, plodova i sjemenaka.

Pošto su zaključili da su biljke vrlo važne u životu čovjeka, odlučili su pozvati u goste gospođu Branku Dominić, veliku poznavateljicu, uzgajivačicu i zaljubljenicu u biljke.
Gospođa Branka je sa sobom donijela sadnice raznovrsnih i neobičnih biljaka iz vrta i travnjaka, koje je pokazala i prezentirala učenicima.

Učenici su upoznali važnost svake biljke u vrtu, pa tako i korova. Isto tako upoznali su povezanost biljaka s kukcima, pticama i nekim manjim životinjama. Saznali su da svi stanovnici vrta žive u međusobnom skladu i redu. Naučili su da otrovima tj. pesticidima, herbicidima i umjetnim gnojivima nije mjesto u vrtu, jer oni uništavaju taj red i sklad, ulaze u biljke, a zatim i u ljude. Gospođa Branka uzgaja biljke u skladu s prirodom tj. bavi se biovrtlarstvom, jer smatra da sve u prirodi postoji s razlogom.

Na samome kraju dinamičnog i zanimljivog predavanja učenici su poslušali poučnu priču iz koje su zaključili da svaki pojedinac, ma kako malen bio, može svojim djelovanjem doprinijeti zaštiti prirode te živjeti u skladu s njom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije