PUT U RUMUNJSKU

FOTO Nezaboravno iskustvo: OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica u Rumunjskoj u sklopu projekta Erasmus +

- Za mene je ovo putovanje bilo korisno, zanimljivo a također i vrlo poučno iskustvo. Upoznali smo mnoge narode, običaje, kulture a također i dobre ljude. Bilo je to jedno predivno Erasmus putovanje - kaže učenik Petar Vlašić.

U OŠ Tomaša Goričanca ove godine provode se 3 Erasmus + projekta. Proteklog tjedna učenici Luka Šegović i Petar Vlašić te učiteljice Manuela Stričak i Iva Mihalic Krčmar bili su na mobilnosti u Rumunjskoj u školi Vulcana Pandele u sklopu projekta Tragovima kulturne baštine.

Ovo je treća mobilnost učenika i učitelja u ovom projektu gdje su zemlje partneri Italija,Cipar, Španjolska, Francuska i Rumunjska. U pet dana učenici i učitelji iz svih zemalja zajedno su posjetili školu i sudjelovali na radionicama. Upoznali smo povijest ovoga kraja i Muzej kulturne baštine, izrađivali zdjelice na lončarskom kolu i bojali ih, upoznali se s narodnom nošnjom i izradili malene lutkice u narodnoj nošnji, snimili kratki animirani film.

Posjetili smo nekadašnji glavni grad Rumunjske Targoviste i današnji Bukurešt , te prekrasan dvorac Peles u Sinaii. Na završnoj svečanoj večeri podijeljeni su certifikati za sudjelovanju svim sudionicima uz prigodni program tradicionalnih plesova škole domaćina.

Nova prijateljstva i iskustva s putovanja neprocijenjiva su za učenike i učitelje i velika motivacija za daljnje projekte.

Učenik Petar Vlašić na kraju putovanja rekao je: ‘Bili smo kod jedne vrlo ljubazne obitelji kod učenika Kevina koji je bio vrlo zabavan. Bilo mi je lijepo družiti se s njim. Nadam se da će njegova obitelj posjetiti i moju obitelj. Najzanimljivija radionica mi je bila izrada malenih lutkica sa nošnjama jer smo morali biti kreativni a također je i odličan suvenir. Za mene je ovo putovanje bilo korisno, zanimljivo a također i vrlo poučno iskustvo. Upoznali smo mnoge narode, običaje, kulture a također i dobre ljude. Bilo je to jedno predivno Erasmus putovanje.’

Preostale su još 3 mobilnosti u slijedećoj školskoj godini u Francusku, Španjolsku i Cipar i nove aktivnosti koje se provode u školi u ovom dvogodišnjem projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije