OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA

FOTO Dan škole uz Majčin dan: Uz uspjehe u učenje i radu prezentirali svoja umijeća i talente

U petak navečer u školskoj sportskoj dvorani bilo je impozantno. Slavio se Dan škole. Svečanost su uveličali zamjenik općinskog načelnika Roberto Ujlaki, mjesni župnik vlč. Ivan Kljunić, umirovljeni djelatnici i predstavnici mjesnih udruga

Već nekoliko godina unatrag OŠ Joža Horvat Kotoriba ima ustrojen Dan škole uz Majčin dan. Tako je bilo i ovog petka, 10. svibnja kada je svečanost održana u prepunoj školskoj sportskoj dvorani.

>> Dan OŠ Jože Horvata Kotoriba

Najviše je bilo roditelja, normalno jer su htjeli vidjeti i čuti što su njihovi najmiliji postigli tijekom školske godine, a postigli su uspjehe vrijedne dubokog naklona koji su zaslužili i njihovi učitelji.

Lijepu gestu su učinile članice Društva naša djeca Kotoriba koje su na ulazu u dvoranu mama, bakama, tetama….dijelile prigodne čestitke uz Majčin dan. U predvorju škole dočekala nas je izložba učeničkih radova

Ravnateljica OŠ Snježana Matoš, prof. je u uvodu rekla kako ove godine neće nazočne zamarati rezultatima kazavši.

– Bili smo dobri na višim razinama u hrvatskom jeziku, matematici, pjevanju, prvoj pomoći, kod sporta u odbojci, a posebno stolnom tenisu. Ipak, najbolji smo ove godine bili u tehničkoj kulturi – istaknula je te dodala kako se OŠ ove godine uključila u Erasmus projekt  – ‘Poduzetni učitelj za rad s učenicima’.

Rekla je kako su ove školske godine krenuli u traženje učeničkih talenata u školi i da su ih pronašli, a sve u cilju stjecanja njihovog samopouzdanja i lakšeg snalaženja u kasnijem životu. Talente škole imali smo prilike su: Vito Peranec, Ela Fundak, Sara Matulin, Bruno Pogorelec, Emili Sabol, Saša Mlakar, Dorian Pišpek, Matilda Hodak, Ciara Cenko, Luka, Karlo, Emanuel i Marko Knez. Svi su na kraju prezentacije svojih talenata dobili prigodne nagrade.

Uslijedio je gotovo dvosatni program kojeg su vrsno vodili Diana Šarek, odgajateljica mjesnog Dječjeg vrtića, i Erik Fundak, učenik 7.a razreda. Konferansu su osmislile profesorice hrvatskog jezika Nikolina Fuš Zvošec i Tihana Rajher.

Parketom dvorane redom su prošli: Mažoretkinje Kotoribe, polaznici mjesnog Dječjeg vrtića, a potom su uslijedile pjesme, plesovi, recitacije, svirke u što su uz izvođače svoj trud ugradili i njihovi učitelji koji su ovoga puta željeli ostati u sjeni. Kako su rekli, oni su tu upravo zbog ove mladosti koja je i ovoga puta pokazala kako je Kotoriba ‘čuvar’ skrivenoga blaga koje se možda i preskromno prezentira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije